Един човек загина, а други двама бяха ранени след нападение с нож в австралийския град Мелбърн, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Самият нападател пък е приет в болница с огнестрелна рана в гърдите, нанесена му от полицай. Състоянието му е критично.

"В болница бяха приети трима души. За съжаление един от тях почина. Другите двама получават медицинска помощ и състоянието им е стабилно. За момента изключваме напълно версията за терористично нападение", заяви Дейвид Клейтън, началник на полицията в щата Виктория.

По-късно обаче австралийските власти се поправиха, че вече разследват случая като терористично нападение, предаде "Ройтерс".

"Ислямска държава" заяви, че член на групировката е извършил нападението.

Заподозреният е родом от Сомалия и е познат на полицията. 

"Не смятаме, че все още има заплаха, но със сигурност го разглеждаме като терористичен инцидент", заяви Греъм Аштън, главен комисар на полицията в щата Виктория.

Предполагаемият престъпник е емигрирал в Австралия от Сомалия през 90-те години на миналия век. При нападението той е крещял "Аллах акбар", съобщава ТАСС. Мерките за сигурност в района на Мелбърн са засилени.

Полицаи са били повикани в центъра на Мелбърн по сигнал за горящ автомобил. При пристигането си те са се сблъскали с мъж, който ги е заплашил с нож. Един от униформените го е прострелял в гърдите.

Минувачи им съобщили, че има ранени. Сапьорски екип проверява мястото на инцидента за бомби.