На 29-ата годишнина от падането на комунистическия режим на 10 ноември 1989 г. бившият депутат от десницата Мартин Димитров е преброил по кои важни теми управляващите от ГЕРБ и опозицията им от БСП са гласували заедно и консенсусно. 

Димитров си играе и с произнасянето на датата "десети" и това на абревиатурата на тоталитарната "Държавна сигурнос" - ДС. Ето и пълния му списък с "консенсусния вот" на ГЕРБ и социалистите - "ключови гласувания на ГЕРБ с БСП":

1. Заедно провалиха съдебната реформа, като гласуваха разпределението на квотите „ала Цацаров“ (във Висшия съдебен съвет - б.р.)

2. Заедно избраха Иван Искров за втори мандат - въпреки предупрежденията на автентичното дясно. В последствие дойде източването на КТБ и безхаберното отношение на БНБ.

3. Заедно избраха Цветан Гунев за ръководител на „Банков надзор“, по чието време се случва същинското източване на КТБ. В този период контролните функции на БНБ очевидно не функционират.

4. Заедно избраха Парламентарната квота на Висшия съдебен съвет, като си разделиха местата между ГЕРБ, БСП, ПатрЕотите и ДПС.

5. Заедно избраха този състав на КЗК, който отказва да се занимае с истинските проблеми като например нарушенията на конкуренцията на пазара на горива.

6. Заедно гласуваха така наречения закон „за горивата“, който има за цел да затвори повечето малки бензиностанции, така че големите да увеличат пазара си.

7. ГЕРБ и БСП заедно свалиха забраната върху строителството на АЕЦ „Белене“ и заедно предложиха рестартиране на проекта.

* Текстът е от профила на Мартин Димитров във Фейсбук.