Броят на жертвите на горските пожари в американския щат Калифорния достигна 31, а 228 човека са в неизвестност, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.
Спасителните екипи засилиха издирвателните дейности в град Парадайс, който беше до голяма степен изпепелен.
Над 8000 огнеборци се опитват да изгасят три големи пожара на площ почти 1040 квадратни километра в Северна и Южна Калифорния.
Най-сериозните пожари бушуват в Северна Калифорния, където броят на жертвите нарасна на 29. 

Изгорели къщи и коли в Калифорния.

В Южна Калифорния огънят е отнел живота на 2 души, а сред хората, принудени да напуснат домовете си, бяха знаменитости като Лейди Гага, Ким Кардашиян Уест и Мартин Шийн. Актьорът Джерард Бътлър заяви в Инстаграм, че домът му в Малибу е полуразрушен, а представител на риалити звездата Камил Грамър Майър каза, че къщата й в Малибу е разрушена.

Други знаменитости, които живеят в района са Барбра Стрейзънд, Робърт Дауни младши, Холи Бери, Дженифър Анистън, Кевин Дюран, Шер и Марк Хамил. Огнените езици обаче засега не са близо до имотите им.

В Северна Калифорния са унищожени над 6700 сгради, а в Южна Калифорния - около 180. На близо 300 000 жители в щата е било наредено да се евакуират.
Пожарникарски синдикати заявиха, че най-малко 39 огнеборци са загубили домовете си, докато са се опитвали да спасят хиляди други от пожарите в Калифорния, съобщава БТА.