Сантяго Солари вече е със статут на постоянен, а не на временен треньор на "Реал" (Мадрид), информира американската спортна телевизия ESPN. По-късно новината бе потвърдена от испанската преса.

От "Сантяго Бернабеу" са изпратили в Испанската футболна федерация договора на аржентинеца - длъжни са да го направят по закон след изтичане на 14-дневния срок.

Бившият играч на клубове като "Ривър Плейт", "Атлетико" (Мадрид), "Реал", "Интер" (Милано) и т.н. ще остане начело на "белите" поне до края на годината, ако не бъде уволнен заради нов срив, какъвто костваше поста на Юлен Лопетеги.

За две седмици начело на най-големия клуб в света Солари, бивш наставник на Б тима, записа четири победи - две в Ла Лига, една за Кралската купа и една в Шампионската лига. Това е най-добрият старт на нов треньор в историята на "мадридистите". Головата разлиза в периода е 15:2. На всичко отгоре и разликата до лидера "Барселона" падна на 4 точки заради загубата на Меси и компания от "Бетис" (Севиля) с 3:4 снощи на "Камп Ноу".

Между редовете - не само отличният старт на Солари е причина той да стане постоянен "старши". "Реал" просто не можа да намери треньор, който да отговаря на имиджа и целите на клуба. Получени бяха откази от Антонио Конте, Маурисио Почетино и Роберто Мартинес.