Общо 44 са жертвите от бушуващите в Калифорния пожари.

Четиридесет и двама са загиналите в Северна Калифорния, предаде Франс прес.

"Към настоящия момент намерихме телата на още 13 души, с което общият брой на жертвите става 42. Ако разбирам правилно, става дума за най-смъртоносния горски пожар в историята" на Калифорния, заяви шерифът на окръг Бют Кори Хони.

Повече от 200 души все още са в неизвестност.

"Има толкова много развалини в някои участъци, че е много трудно да се определи дали там има човешки останки", каза Хони.

Пожарът в Северна Калифорния опустоши 45 000 хектара земя и около 6453 постройки.

Силни ветрове продължиха да духат вчера в региона, където повече от 5100 пожарникари се борят с огнената стихия.

Пожарът в Северна Калифорния, който е овладян на 25 процента, опустоши 4500 хектара в окръг Бют. 

Другият пожар, който достигна до град Малибу, изгори 37 600 хектара земя и е овладян на 30 процента, отбелязва Франс прес.

На повече от 250 000 души бе наредено да се евакуират от домовете си в голям район близост до столицата на Калифорния Сакраменто и в Малибу и неговите околности.

Третият калифорнийски пожар - в окръг Вентура на северозапад от Лос Анджелис и Малибу, е напът да бъде потушен и е овладян на 75 процента към вчера сутринта.

Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът ѝ, рапърът Кание Уест, си наеха частна пожарна команда, за да спасят от горските пожари в Калифорния семейната вила на стойност 60 милиона долара, съобщава ТАСС.

Агенцията цитира сайта TMZ, който уточнява и местоположението на имота на звездната двойка - Хидън хилс в окръг Лос Анджелис. В този окръг и в съседния Вентура бушува един от десетте крупни горски пожара в Калифорния и там е въведен режим на задължителна евакуация. Вилата на Кардашиян и Уест е разположена по такъв начин, че ако бъде обхваната от пламъците, те ще се прехвърлят и на съседните домове. Поради тази причина съпрузите решили да наемат частен екип пожарникари, за да не допуснат подобен ход на събитията. Комплексът Хидън хилс е бил проектиран от архитекта Арчибалд Хенсън през 50-те години на миналия век и е разположен на площ от 4,4 квадратни километра. Той е от закрит тип и подслонява много знаменитости.

Стана известно, че пожарите в Калифорния са унищожили домовете на поп звездата Майли Сайръс, на китариста Нийл Йънг и на актьора Джерард Бътлър. Сред евакуираните се оказаха певиците Лейди Гага, Иги Азалия, Шер, а също така и режисьорът Гийермо дел Торо. 

Сандра Бълок дари 100 000 долара, за да се осигурят грижи за животните, които бяха евакуирани по време на пожарите в Калифорния, съобщи Контактмюзик. 

Огнената стихия накара редица знаменитости да напуснат домовете си. Заедно с хората бяха евакуирани и много домашни любимци.

Сега става ясно, че 54-годишната холивудска знаменитост е дарила значимата сума на организацията "Хуманно общество на окръг Вентура", която ще допринесе да бъдат спасени домашни любимци и ще се грижи за тях. В постнато от въпросната организация послание във Фейсбук се казва, че тя е признателна за направеното от Бълок и семейството й дарение на стойност 100 000 долара.

"Усилията ни за спасяване и евакуиране на тези животни привлякоха вниманието на Сандра и нейния екип, които засвидетелстваха подкрепата си", се уточнява в посланието.

"Бълок и семейството ѝ се свързаха и с други организации. Този път тя искаше да помогне на онези, които са на "фронтовата" линия и се притичват на помощ на изложени на опасност животни, като се надява, че и други ще направят същото."

Дарението на звездата от филма "Бандитките на Оушън" ще даде възможност да се осигурят грижи за редица животни, включително коне, бикове, магарета, свине, кокошки, патици, кучета и котки, които бяха принудени да избягат от бушуващите пожари. 

Холивуд отмени бляскави церемонии по повод филмови премиери заради опустошителните пожари, които разрушиха домове на знаменитости и други граждани в Южна Калифорния, съобщи Асошиейтед прес.

Церемониите, свързани с минаване по червен килим, за филмите "Bird Box" с участието на Сандра Бълок и "Под сребърното езеро" с Андрю Гарфийлд бяха отменени, заяви говорителка на фестивала на Американския филмов институт. 

Весттта идва, след като бе решено да бъде отменена подобна церемония за филма "Балада за Бъстър Скръгс" на братя Коен в рамките на същия фестивал. Освен това компанията "Парамаунт" отмени минаването по червен килим във връзка с прожекцията на "Instant Family" с участието Роуз Бърн и Марк Уолбърг, както и планираното след това парти. 

Освен че филмовите премиери загубиха от блясъка си, се появиха също съобщения, че разрушилите над 300 домове пожари са повлияли и върху филмопроизводството. Работата над сериала "Drunk History" на телевизионния канал Комеди сентрал временно била преустановена, след като снимките в природния резерват в планините Санта Моника били прекратени заради бушуващи наблизо пожари. Знаменитости, сред които Джерард Бътлър и Кейтлин Дженър, споделиха в интернет, че късметът им не е проработил, след като научили какво се е случило с именията им. Домът на Робин Тик в Малибу също бил разрушен.

Певецът заяви в инстаграм, че той, приятелката му и двете им деца са здрави и са обградени от приятели, преди да благодари на огнеборците