Клаудио Раниери е новият треньор на "Фулъм" на мястото на уволнения днес Славиша Йоканович, информира Би Би Си. През 2016 г. италианецът извърши малко чудо, като изведе "Лестър" до шампионската титла, но на следващия сезон бе освободен.

Сърбинът Йоканович, който през 2013 г. за два месеца бе начело на "Левски", изведе лондончани до Висшата лига (той за втори път направи това след "Уотфорд"), но тимът му върви зле в шампионата - от 12 кръга има едва 5 точки и е последен.

Той пое "Фулъм" през декември 2015 г. Наследникът му Раниери ще дебютира на 24 ноември при домакинството на "Саутхемптън".

Новината бе оповестена от собственика на "котиджърс" Шахид Хан. Той не уточни за колко години е договорът на Раниери, а само каза, че е за "много години". Подчерта, че промяна е била наложителна, но не само заради самата промяна - тя е свързана с конкретен човек и той е Клаудио Раниери.

67-годишният специалист е получил свобода за работа и му е даден картбланш за рискове, добави американският милиардер от пакистански произход, който наскоро направи оферта за закупуването на стадион "Уембли", но я оттегли малко преди вота на Футболната асоциация.

Раниери заяви, че целта пред него е не просто отборът да оцелее в елита, а да се конкурира за места, които са доста по-високо в класирането.

Както изисква етикетът в такива случаи, Хан благодари на Йоканович и допълни, че той е винаги добре дошъл във "Фулъм".