36-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в извършването на зверското убийство на жена, намерена преди няколко дни в града, съобщи МВР.

Млад мъж подава сигнал за случая на 10 ноември - той съобщил, че е намерил в жилището си млада жена в безпомощно състояние.

Изпратените на адреса екипи на полицията и Спешна помощ са установили 45-годишна жена от Горна Оряховица с множество наранявания по тялото и са констатирали смъртта й, поясняват от МВР. Според медийни информации открилият трупа е наркозависим, а самият той също е пострадал от побой.

Още на следващия ден като съпричастен към случая за общодържавно издирване е обявен друг 36-годишен мъж от същия град.

След проведени множество оперативно  издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия на 12 ноември той беше задържан в района на автогарата в родния си град. Мъжът е известен на полицията и осъждан, поясняват от МВР.

Вчера той е привлечен, като обвиняем за причиняване на смърт по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост и за причиняване на средна телесна повреда на подателя на сигнала. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Според медии задържаният се казва Николай Кънчев. Той признал пред разследващите, че е пребил до смърт 45-годишната жена след едновременна употреба на „коктейл” от алкохол и наркотици, а причина за убийството била болезнена ревност.