Юношеският национален отбор по футбол до 19 г. (родени след 1 януари 2000 г.) направи 1:1 срещу Румъния в откриващия си мач от първия етап евроквалификации. България е домакин на 13-а група, всички мачове на "лъвовете" се играят в Сливен, а останалите са на ст. "Трейс арена" в Стара Загора.

Селекцията ни стигна до равенството в 8-ата минута на добавеното време, когато халфът на ЦСКА-София Митко Митков отправи удар от над 30 метра и прати топката в "скобата" на румънската врата.

В 89-ата българите останаха с човек по-малко заради директен червен картон за грубо нарушение на Методи Стефанов ("Пирин" Благоевград). Тимът от северната ни съседка поведе в 16-ата минута с гол от дузпа на Михай Михала. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение на централния защитник Слави Косов ("Септември") срещу Стойка.

Румънците имаха само още една голова ситуация - в началото на второто полувреме, когато едва не стана 2:0. Българите създадоха повече възможности. Двубоят бе равностоен, на моменти нервен и с много единоборства. Съдията Федай Сан от Швейцария вдигна общо девет жълти картона - пет на гостите и четири на нашите.

В другия мач от групата Гърция разби Гибралтар с 4:0.

В събота от 14:30 часа - отново на ст. "Хаджи Димитър", България играе с Гибралтар, а по същото време се противопоставят "елините" и румънците. Всичко ще се реши на 20 ноември в мача на "лъвовете" срещу гърците.

За Елитния кръг евроквалификации идната пролет се класират първите два отбора от всяка група.

Селекционер на нашия тим е Ангел Стойков, който винаги досега е прескачал първия рунд. През 2017 г. България U19 (родени 1998 г.) игра на Европейско в Грузия, а през настоящата спря на Елитния кръг в група с Испания, Франция и Белгия.