Тази вечер Уейн Руни ще изиграе може би последния си мач с екипа на английския национален отбор - в приятелския мач срещу тима на САЩ от 22 часа на стадион "Уембли".

Двубоят е прощален за 33-годишния футболист на щатския "Ди Си Юнайтед" - повече от година, след като официално се отказа от първия тим на родината си. Също така трябва да помогне за промотиране на фондацията на Руни, която оказва подкрепа на деца в неравностойно положение.

Снощи селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт потвърди нещо, за което британската преса спекулираше в последните дни - Уейн ще носи фланелката с присъщия му №10 и капитанската лента. За последен път. 

Най-опитните футболисти в отбора са настояли за това пред Саутгейт и шефовете на Футболната асоциация (ФА) - за да бъде почетен Руни, който е голмайстор №1 на английския национален тим с 53 попадения. Това ще е мач №120 за него под знамената.

Стана ясно, че ФА и Руни месеци са водили преговори за участието на нападателя в двубоя. Така той е прокарал идеята място да намери и фондацията му. Асоциацията уточни, че благотворителната организация няма да получи нищо от приходите от билети и реклами. ФА само рекламира набирането на средства и ще позволи продажбата на артикули за тази цел. Също така желаещите могат да даряват по 5 или 10 паунда с sms.

Любопитно е, че в последния мач на Руни трима млади английски футболисти може да дебтират за националната селекция. Това са Джейдън Санчо ("Борусия" Дортмунд), Калъм Уилсън ("Борнемут") и Люис Дънк ("Брайтън").