Холандия би Франция с 2:0 в най-интересния съботен мач от Лигата на нациите. Така "лалелата" съхраниха шансове дори за първото място в група 1 на дивизия А, стига да не загубят като гости на Германия в понеделник в последната среща.

"Оранжевите" имат 6 точки, а "петлите" са със 7, но головата разлика на Холандия е по-добра. "Маншафтът" е извън играта с 1 т.

На стадион "Йохан Кройф" домакините прекъснаха серия на Франция от 15 мача без поражение. Световните шампиони загубиха за последно през март от Колумбия в контрола. Оттогава нямаха поражение - и на Мондиала в Русия.

Жоржиньо Вайналдум откри резултата в 44-ата минута, а в 90-ата Мемфис Депай удвои от дузпа. Холандците доминираха изцяло и можеха да решат мача много по-рано, но направиха пропуски, а и Юго Лорис имаше ден.

Интересни двубои се изиграха и в дивизия В. В гр. 1 Словакия разби Украйна с 4:1, а в гр. 4 Дания си тръгна победно от Уелс - 2:1, и си гарантира първото място и участие в по-горната дивизия догодина.

Снощи България направи 1:1 като гост на Кипър, а Словения и Норвегия завършиха при същия резултат, така всичко ще се реши в поденелник.