СЕМ се отказа от първоначално по-амбициозните си заявки на председателя си Георги Лозанов да ограничи излъчването на песента на Мария Илиева и Криско "Видимо доволни". В специално становище от четвъртък, регулаторът обяви нещо, което отдавна се знае, че от него нищо не зависи. В конкретния случай, че не може да спира музикални произведения. Защото "няма правомощия, а още по-малко воля" за подобни действия.   По-рано пред Би Ти Ви Лозанов беше категоричен, че песента "вреди на моралното, психическото и физическото развитие на децата". Проблемът бил в циничното отношение, което се създавало към секса, който започва да се свързва само с материални облаги. Криско обяви, че не е негова грижа да възпитава децата. Активизирането на СЕМ идва три месеца след като песента се върти навсякъде в ефир и в интернет. 

"СЕМ независимо от личните предпочитания на неговите членове няма правомощия, а още по-малко воля, да спира музикални произведения, излъчвани в програмите на българските радио и телевизионни оператори.

Във връзка с песента “Видимо доволни” се извършва проверка в рамките на надзора по конкретни сигнали за конкретни предавания относно „критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата” (чл.17, ал. 2 от ЗРТ). Проверката не е приключила. Предстои членовете на СЕМ да се запознаят с резултатите от нея и да се произнесат по казуса."