Александър Зверев (Германия) и Новак Джокович (Сърбия) ще спорят за титлата на финалния турнир на ATP в лондонската зала "О2 арена". Не се сбъднаха надеждите на мнозина финалната глава на сезон 2018 в големия тенис да бъде написана в битка между сърбина и Роджър Федерер. 

"Виновник" за това е Зверев, който направи много силен мач срещу Маестрото - 7:5, 7:6(5) в първия полуфинал. Той проби при 6:5 в първия сета и го спечели. Във втората част двамата бързо размениха по един брейк в началото, така се стигна до тайбрек, в който руснакът с германски паспорт успя да се наложи.

Така той е първият германец от 1996 г. (Борис Бекер), който ще играе за фитлата на финалите. А Федерер ще опита да грабне титла №100 в ATP през 2019-а.

Във втория полуфинал победата дойде още по-лесно за един от двамата тенисисти. Джокович прекърши Кевин Андерсън (РЮА) с 6:2, 6:2. За целия турнир той не е загубил сет и е фаворит тази вечер, не само от позицията на №1 в света, но най-вече заради впечатляващата форма, в която завършва годината.

Финалът ще започне най-вероятно малко след 20 часа наше време.