Застудяването и падналият на места в страната първи сняг не спряха решените да протестират за "Смяна на системата". 1780 автомобила и около 3500 протестиращи, по сметките на Главна дирекция "Национална полиция". Директорът й - главен комисар Христо Терзийски, отчита намаляващ интензитет с настъпването на вечерта, дребни провинения и липса на сериозни инциденти и 4-5 задържани.

"Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени. Най-дълго запушване на пътя беше осъществено в района на ГКПП Кулата. След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят", каза гл. комисар Терзийски. 

Запитан дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", той отговори, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. „Кн. Александър I Батенберг“ около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел "Драгичево", но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София", допълни Терзийски.

Младежът, който дрифтира по-рано днес до протестиращите край парламента в София, не е знаел, че там има протести, обяви още директорът на Главна дирекция "Национална полиция". Той посочи, че момчето е на 20 години и е криминално проявено. Задържано е за 24 часа, образувано е бързо полицейско производство. Младежът не е бил пиян или надрусан.

Група от протестиращи е блокирала движението в едното платно на пътя при изхода на Бургас в посока София, до 5-ти километър, предаде агенция "Фокус". Възникнали са спорове между протестиращи и полицейски служители. На място са дошли и репатриращи автомобили към община Бургас, за да отстранят автомобили на протестиращи заради неправилно паркиране. Участниците в протеста скандират "Оставка!" и "Българи юнаци!"