Американският президент Доналд Тръмп си постави оценка "шест плюс" за своята дейност като държавен глава за почти двете години, откакто е на власт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Фокс нюз".
Попитан в интервю за "Фокс нюз" да оцени своята дейност, Тръмп отговори:

"Вижте, мразя да правя това, но ще го направя. Поставям си "шест плюс". Това достатъчно ли е? Мога ли да отида още по-високо?"

Той заяви, че "върши отлична работа" като президент, и даде за пример силния ръст на американската икономика и напредъка в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров.

Тръмп изрази съжаление по повод решението си да не посети Арлингтънското национално гробище във Вашингтон в Деня на ветераните.

"Трябваше да направя това", каза президентът, който рядко съжалява публично за свои решения.

И даде обяснение.

"Бях извънредно зает заради телефонни разговори", посочи Тръмп, който беше разкритикуван, че е нарушил традицията и не е поднесъл венец на Гроба на незнайния воин, както са правили неговите предшественици на този ден, пише БТА.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще има нови промени в неговия екип, като същевременно увери, че Белият дом работи като "добре смазана машина", предаде Франс прес.

"Имам превид три, четири или пет поста. Но може би накрая ще са само два поста", каза Тръмп в интервюто за Фокс нюз, визирайки колко промени може да направи в администрацията си.

От известно време се споменава, че Тръмп може да смени началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели и министърката по вътрешната сигурност Кирстен Нилсен.

В интервюто стана дума и за двамата. По отношение на Кели Тръмп каза, че "някои неща, които той прави ми харесват, но има неща, които не им харесват". После той допълни:

"В даден момент той ще поиска да се заеме с друго нещо".

Относно Нилсен Тръмп намекна, че тя наистина може би прекарва последните си дни в неговата администрация.

"Много я харесвам, много я уважавам", каза той, но после я упрекна, че й липсва твърдост по имиграционния въпрос. "Бих искал тя да е много по-твърда на границата (с Мексико), много по-твърда".