Дебютиралият тази есен турнир Лига на нациите вече оправдава създаването си, поднасяйки изненади в някои от групите. Два от излъчените снощи победителя в най-високата дивизия - А, са неочаквани за мнозина и ще продължат битката за първото място, което дава предсрочно класиране на Евро 2020.

В група 4 Англия обърна Хърватия в края - 2:1, и със 7 точки спечели надпреварата със световния вицешампион Хърватия и Испания, тимът на която традиционно се представя много силно в квалификации. "Трите лъва" събраха 7 точки, "Ла Роха" завърши с 6, а "ватрените" останаха с 4.

Англия и Хърватия изиграха вълнуващ мач, повторение на полуфинала на мондиала, в който резултатът и развоят бяха на обратния полюс. Тогава британците поведоха, но балканците стигнаха до обрат.

Любопитно е, че всеки един знак даваше предимство на различен отбор. Победа на Англия правеше отбора на Гарет Саутгейт № 1, загуба класираше напред Хърватия, а при равен щеше да ликува Испания.

На "Уембли" домакините направиха силен мач и заслужено спечелиха, макар че това стана драматично - типично за островитяните. Те направиха няколко пропуска през първото полувреме, в което спокойно можеха да водят в резултата. Хърватите също имаха опасни атаки.

В 57-ата Андрей Крамарич откри резултата, така се зададе ново разочарование за Англия срещу Лука Модрич и компания.

В 78-ата Джеси Лингард изравни, след като малко преди това гостите изтърваха възможност за 2:0. А 2:1 стана в 85-ата, когато след статично положение се разписа Хари Кейн.

В група 2 фаворитът Белгия вървеше безметежно до снощи, когато претърпя тежко поражение на терена на Швейцария - 2:5. Така "часовникарите" спечелиха групата по голова разлика, двата тима имат по 9 точки, но съотношението на Швейцария е 14:5, а на Белгия - 9:6.

Успехът на домакините е още по-сладък, тъй като дойде след обрат. Торган Азар - братът на Еден Азар, набързо даде солиден аванс на "червените дяволи" във 2-рата и 17-ата минута. 

Швейцарците обаче не се смутиха и направиха обрат още до почивката. Рикардо Родригес намали в 26-ата от дузпа, а Харис Сеферович прониза Тибо Куртоа в 31-ата и 44-тата. 

След час игра Нико Елведи реализира за 4:2, а малко преди края Северович оформи хеттрика си.

Тази вечер от 21:45 часа България играе със Словения в последния си мач - на стадион "Васил Левски". Тимът ни води битка с Норвегия за първото място. "Викингите" са гости на Кипър. Двата тима имат по 10 точки, а скандинавците са с предимство от един гол.