Северин Красимиров (20 г.), обвинен в убийството на тв водеща Виктория Маринова, ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, съобщи БНР.. Това реши Окръжният съд в Русе, след като от прокуратурата поискаха пълна оценка на вменяемостта на обвиняемия.

До четири месеца ще приключи досъдебното производство и делото за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова ще влезе в съдебната зала. Това каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и поясни, че исканата оценка за психичното състояние на Северин Красимиров е част от процедурата на всяко дело за убийство:

"30 дни са един не малък срок, в който могат да го наблюдават ежедневно, ежечасно, и да изключим всякакви подозрения, че по една или друга причина той се опитва да се представи пред тях в светлина, която не е типична за него", заяви обвинителят, цитиран от БНР.

По време на днешното заседание стана известно, че Северин е имал ТЕЛК решение за 50% намалена работоспособност поради умствена изостаналост и дори му е била отпусната пенсия, но той пък пред съдията отрече да е получавал някога пари от която и да е институция.

Обвиняемият дори започна да разказва как точно е извършил престъплението, но беше посъветван от адвоката си да замълчи.

След това прокурорът Георгиев обобщи:

"Аз смятам, че това, което до момента той като обяснение е дал за случилото се в деня на извършване на двете престъпления, сме го проверили с всички способи на НПК и се потвърждава. Смятам, че той говори истината."