Нискотарифната компания Ryanair ще лети от София до столицата на Украйна Киев от пролетта догодина. Това е поредната - 28-а дестинация от столицата на България, която превозвачът предлага. част от останалите директни полети, които бяха обявени по-рано - също ще започнат да се изпълняват от края на март и началото на април 2019 г. 

Към момента обявените базови цени за полет от София до Киев са около 23 евро (без багаж, приоритен бординг, избор на място и т.н.) в едната посока. Компанията ще лети по тази дестинация два пъти седмично - в сряда и в неделя.

Авиокомпанията вече обяви, че пуска полети и до остров Крит догодина. Първите самолети се очаква да изпълнят дестинацията също през април. Маршрутът София-Милано Бергамо също ще е наличен напролет - сега компанията лети само до другото летище в италианския град - "Малпенза". 

С новите попълнения дестинациите, които Ryanair изпълнява от София, стават общо 28 до общо 12 държави. Това са Великобритания, Италия, Германия, Испания, Гърция, Кипър, Белгия, Ирландия, Швеция, Холандия, Украйна, Йордания.