Часове преди началото за пренасрочения за днес (22 ч наше време) финал за "Копа Либертадорес" между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" официално бе обявено, че мач няма да има. Заяви го босът на латиноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

По-рано "Бока" поиска ново отлагане с писмо до КОНМЕБОЛ. Не e ясно кога ще се играе финалният реванш (първата среща завърши 2:2). Босовете на двата клуба ще решат това на среща в централата на конфедерацията във вторник.

Реваншът трябваше да се играе снощи, но бе отложен заради инцидент с автобуса на "Бока", атакуван яростно и счупен по пътя към стадион "Монументал".

Пресконференция на треньора на "Бока" Гийермо Скелото.

Аргументът на "генуезците" е, ако срещата е днес, двата отбора ще бъдат неравнопоставени, тъй като ранените от стъкла футболисти Пабло Перес (капитан) и Гонсало Ломардо не са в състояние да играят. Те и останалите са психически травмирани, посочва клубът.

Според информация на в. "Марка", събитията вчера били провокирани от среден пръст на Фернандо Гаго от "Бока" към фенове на "Ривър". Тогава започнала канонадата от камъни и предмети към автобуса на тима.

Също така "Бока" иска наказание за вечния си съперник, позовавайки се на конкретен член от правилника на КОНМЕБОЛ. Там е записано, че домакинът носи отговорност за всичко, което се случва на терена и извън него. Могат да му бъдат отнети точки, да бъде анулиран резултат от мач или да бъде изваден от турнира. Последното се случи през 2015-а с "Бока", когато играчи на "Ривър Плейт" бяха напръскани със спрей в очите, а двубоят от четвъртфиналите на "Копа Либертадорес" бе прекратен.

Фенове на "Бока Хуниорс" пред хотела на отбора в Буенос Айрес.

Няколко часа днес вървяха преговори между шефовете на КОНМЕБОЛ и на "жълто-сините". Вчера се намеси и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който заплаши "Хуниорс" с дисквалификация, ако не излезе на терена.

"Ривър Плейт" вече плати глоба заради това, че някои привърженици са влезли на стадиона вчера без билети. Клубът, който вчера подкрепи "врага" в желанието за отлагане, не казва нищо официално за новата молба от стадион "Ла Бонбонера".

Почитатели на "Ривър Плейт" на празния си стадион днес.

В Буенос Айрес напрежението се усеща във всяка точка, по улиците има хиляди полицаи, а запалянковците са доста нервни и заради неяснотата дали ще има мач и кога. Още миналата нощ аржентинската преса написа, че сблъсъкът може да не започне и днес, тъй като "Бока" се страхува и не иска да играе.

Полиция пази фенове на "Ривър" край ст. "Монументал".

Съперничеството между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" - двата най-големи аржентински клуба, е считано за най-лютото в клубния футбол и се нарича Суперкласико. Създадените в един и същи картал преди повече от сто години тимове за първи път в историята са на финал на "Копа Либертадорес". Тази година за последно мачовете са два - догодина ще е само един, на неутрален терен.

Головете на чужд терен не се зачитат, така 2:2 от първата среща не дава предимство на "милионерите".