Вокалистът на хеви метъл групата Iron Maiden Брус Дикинсън се оказа поддръжник на "Брекзит". Един от най-великите гласове на тежкия звук обясни позицията си във видеоинтервю за френското списание L'Obs.

"Ако Европа се управляваше от музиканти, щеше да е много по-добро място, защото ние се разбираме, започва Дикинсън. - Iron Maiden е глобална музика - нашите фенове са навсякъде. Не виждам проблем да ходим на турнета в Австралия, тя не е част от Европейския съюз. Същото се отнася за Япония и Америка, знаете ли, те също не са част от Евросъюза. Музикантите от тези страни имат ли проблем да идват в Европа? Не."

"Аз съм един от хората, които гласуваха за "Брекзит", добавя Брус. - Аз съм много спокоен за тази перспектива. Има много нонсенс и страховити истории, които се разпространяват и от двете страни, а за мен това е доста незряло. "Брекзит" ще ни направи по-гъвкави и аз мисля, че европейците ще спечелят от цялата работа. Това, което имаме в момента, е, че Европейският съюз не удовлетворява демокрациите на континента. И не става въпрос само за нас и "Брекзит", но и за други народи, без значение дали са италианци, гърци, унгарци и каталунци, всички те имат големи популистки движения. Това е, защото техните демократични нужди не са адресирани добре от Брюксел. А хората имат демократичното право да избират своите лидери."

Според вокалиста ЕС "винаги е бил разглеждан като общ пазар", но добавя следното:

"Дори много от хората, които гласуваха за оставане в съюза, нямат желание да бъдат част от една федерална система. Според мен това е голяма грешка. Британия винаги е търгувала с останалия свят. Едва след 60-те години започнахме да гледаме само към Европа като източник за търговия. И ето че това се превърна в огромна грешка. "Брекзит" всъщност отваря нашите граници към останалия свят."

През лятото Iron Maiden посети Пловдив в последното си турне, което продължава по цял свят и догодина.

"Както и да приключи сделката за "Брекзит", това няма да промени много статута на Обединеното кралство, реди в същия дух 60-годишната знаменитост. - Напротив, ще увеличи нашия иконимически потенциал. Това е добре за нас, а в по-далечно бъдеще е добре и за Европа. Ние сме петата икономика в света и ЕС ще иска да има достъп до нашия пазар. Скоро хората ще забравят за целия нонсенс около "Брекзит" и ще се върнат към нещата, които правят обичайно. А те са да се разбираме добре, да търгуваме помежду си, да правим музика, да правим любов... И да сме сигурни, че някой ден страната ни няма да се окаже управлявана от Владимир Путин."

Брус Дикинсън навърши 60 г. на 7 август. Освен че предвожда една от най-големите и прочути групи в хеви метъла, той е пилот в гражданската авиация на Великобритания. Сам пилотира и самолета, с който Maiden кръстосва планетата.

Бил е изявен състезател по фехтовка, част от олимпийския отбор на Великобритания. Избрал е музиката пред спорта. Известен е също като писател, телевизионен и радиоводещ. Произвежда бира. Има два брака и три деца с втората си съпруга. Живее край Лондон.