Финансовият министър Владислав Горанов отрече да е в конфликт на интереси заради това, че семейството му живее, без да плаща наем, в луксозен апартамент, собственост на бизнесмена и масон Иван Сариев. 

„Написал съм в моята декларация, която има за цел да разкрие всички факти и обстоятелства, че преценката ми е, че няма конфликт на интереси със Сариев“, заяви министър Горанов в парламента.

Преди дни министърът сподели, че Сариев е кръстник на децата му. 

В сряда прокуратурата даде 20 дни на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да извърши необходимите допълнителни действия по проверката на министър Горанов. Миналия четврътък в интервю за "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров обяви началото на проверката. Това стана след зададен въпрос от "зрител", като по-рано в. "Сега" написа, че от 2012 г. насам министърът живее в апартамент от 181 кв. м в скъп жилищен комплекс, строен от фирма на братя Домусчиеви.

Впоследствие стана известно, че апартаментът, в който живее семейството на Горанов, е собственост на съпругата на кръстника на Владислав Горанов - Иван Сариев, виден масон и собственик на няколко фирми.

"Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки или субсидии", отбеляза в сряда министър Горанов.

В отговор на въпрос дали фирма, свързана с неговия кръстник, е получавала обществени поръчки, той отговори, че това никога не е ставало.

„Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки или субсидии“, заяви той.

Но добави, че синът на Сариев е работил в Министерството на финансите.