Издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев е получил номинация да оглави следващото българско правителство. Тя обаче не идва от някоя от структурите на политическото задкулисие, а от букмейкърската компания "Евробет".

Укриващият се зад граница Василев е включен в списъка на хората, за които се приемат залагания да наследят Георги Близнашки на "Дондуков 2". Шансовете на мажоритарния собственик на КТБ са оценени на 1 към 70. Залагате левче и получавате 70, в случай че издирваният банкер стане министър-председател.

Макар шансът това да се случи да е наистина нищожен, според "Евробет" по-вероятно е именно Василев да е премиер, отколкото лидерът на "България без цензура" Николай БарековШансовете на т. нар. нов политик са оценени с красноречивия коефициен 1 към 100.

Всъщност според букмейкърите по-невероятна е единствено възможността водачът на "Атака" Волен Сидеров да седне в премиерския стол. В случай, че стане министър-председател водачът на националистическата формация би донесъл 500 лева на този, който би заложил левче. 

Значително по-висок шанс от всички изброени дотук обаче има известният депутат от ДПС Делян Пеевски, показват букмейкърските коефициенти. Неговите шансове са оценени на 1 към 12. Така той изпреварва сегашния лидер на БСП Михаил Миков (1 към 20) и бившия водач на социалистите Сергей Станишев (1 към 35).

И все пак според "Евробет" почти няма интрига за бъдещия премиер. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е оценен със символичния коефициент 1 към 1,06. Това означава, че срещу заложен 1 лев ще получите 1 лев и 6 стотинки. Никаква интрига!

Втори по вероятност да стане премиер според букмейкърската къща е не друг, а бившият лидер на СДС и ДСБ Иван Костов. Неговият коефициент е 1 към 5.

В 43-тото Народно събрание ще влязат 6 или 7 партии, ГЕРБ ще е на първо място с 35%-40% от гласовете, но няма да успее да състави самостоятелно правителство. Избирателната активност на 5 октомври ще бъде между 55% и 65%, показва още букмейкърската социология.