Съдийската комисия на БФС повери на Николай Йорданов най-интересния мач от междинния 18-и кръг на Първа лига между ЦСКА-София и "Лудогорец". Двубоят е на 6 декември, четвъртък, от 17:30 ч на ст. "Българска армия" и ще затвори чакания с интерес рунд, който може да очертае някои перспективи за пролетта.

Ясно е, че на връх Никулден реферът Йорданов го чака тежък тест, след който шаранът може и да не му се услади. Напрежението отново се покачи след 17-ия кръг. Снощи ЦСКА-София допусна загуба от "Славия" с 0:1 и вече изостава на 6 точки от лидера "Лудогорец".

Футболисти и фенове на "червените" хвърлиха вината върху арбитъра Волен Чинков - за неотсъдени дузпи (най-малко две, но из социалните мрежи се постват видеа с претенции дори за повече). Едно е безспорно - столичният съдия се представи слабо, като допусна грешки от всевъзможен характер и нищо чудно да понесе поредно наказание. Което едва ли ще омилостови ЦСКА-София. Факт е, че Чинков липсва в наряда за 18-ия кръг.

Назначението на Йорданов също не се приема радушно сред цесекарите. В него те виждат преднамереност от страна на БФС, както и в наряда на Чинков. По-рано през сезона срещу БФС и съдийската комисия скочи "Левски". Изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов дори присъства на пресконференция на реферския бос Йордан Сталев.

Кръгът започва във вторник - от 17:30 часа "Локомотив" приема "Ботев" в дербито на Пловдив. Владимир Вълков ще ръководи тази среща. В сряда "Левски" играе със "Септември" на ст. "Васил Левски" при съдийската свирка на Петър Костадинов.