Явно не всичко е наред между организаторите на тенис турнира от ATP 250 "София оупън" и Григор Димитров. Това личи от интервюто на първата ни ракета пред Десислава Стоянова от предаването "Преди обед" по бТВ. Журналистката интервюира Гришо в Монте Карло, където той вече се готви за новия сезон.

По-точно казано - нищо не е наред. Димитров, който пропусна първото и третото издание, а спечели второто през 2017-а, няма да участва догодина и се изказва доста снисходително за надпреварата.

Че Григор няма да зарадва феновете си в София стана ясно още в ранната есен. Сега той загатва защо.

"За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б. р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир", казва Димитров.

"Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение върху мен да играя частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по-правилния начин", казва Гришо, явно изразявайки несъгласие с политиката на организаторите от компанията "Дубай дюти фрий" (държи правата и датите в календара на ATP), БФ по тенис и Министерството на младежта и спорта.

Каква е причината за това, остава загадка.