По всичко изглежда, че прословутият финален реванш за Копа Либертадорес между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" все пак ще се играе в Мадрид в неделя от 21:30 часа наше време.

Двата вечни аржентински съперника не искаха да пропътуват над 10 000 км, за да излъчат шампиона на Латинска Америка на стадиона на "Реал" - "Сантяго Бернабеу", но днес се очаква да пристигнат в испанската столица. Поне това обявиха от двата лагери, вече имат запазени хотели и тренировъчни часове.

Първият мач на арената на "Бока" завърши 2:2. На 24 ноември трябваше да се играе ответната среща на ст. "Монументал" в Буенос Айрес, но автобусът на гостите бе атакуван и счупен часове преди първия съдийски сигнал. Играчи пострадаха от стъкла и от сълзотворния газ, използван от полицията. 

Така двубоят бе отложен. В крайна сметка конфедерацията КОНМЕБОЛ реши от съображения за сигурност да го премести в Европа. "Бока" настояваше за изхвърляне на "Ривър" и служебно получаване на трофея, а "милионерите" се почувстваха ощетени, тъй като губят домакинското си предимство. В последните дни не се знаеше кога и къде ще е срещата, но според аржентинската преса след засилена "тиха дипломация" големите съперници са се съгласили да се противопоставят в Мадрид.

Съперничеството между "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" се нарича Суперкласико и има 105-годишна история. Големият залог сега дойде заради това, че тимовете за първи път ще спорят на финал в турнира, аналог на Шампионската лига за Южна Америка. "Бока" пет пъти е вземал трофея, а "Ривър" - три.

В Испания живеят към 300 хиляди аржентинци, отделно много почитатели на грандовете се канят да пътуват от цял свят. Те имат организирани фенклубове в Мадрид. "Бернабеу" със сигурност ще бъде пълен, а местната полиция вече е готова - мерките са като за събитие от най-висок риск за инциденти.

Головете на чужд терен не важат, така двете попадения на "милионерите" не им дават предимство.