Комикът Кевин Харт се отказа да води предстоящата церемония за наградите "Оскар", след като бяха припомнени негови неуместни шеги по адрес на сексуалните малцинства, съобщиха световните информационни агенции.

"Не искам да отвличам вниманието на церемонията, която е празник за толкова много изумителни талантливи артисти - написа Кевин Харт в Инстаграм. - Извинявам се искрено на ЛГБТК общността за безчувствените ми думи, казани преди години".

Кевин Харт беше избран за водещ на 91-ата церемония за наградите "Оскар" преди три дена. Веднага след това Съюзът на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD) се свърза с излъчващата церемонията телевизия Ей Би Си, с Академията за кинематографично изкуство и наука и мениджърите на актьора, за да "обсъди неговата хомофобска реторика и изяви в миналото".

Комикът първоначално реагира с призива негативността да спре и заяви, че няма да позволи "тази лудост" да го изплаши. Той увери също, че обича всички.

През 2010 г. в свое шоу Кевин Харт каза:

"Ако мога да попреча на сина си да стане гей, ще го направя".

Когато във вторник беше обявен за водещ на церемонията за наградите "Оскар", Кевин Харт каза, че това е "възможността на живота му".

"Съжалявам, че съм засегнал хора . . . Развивам се и искам да продължа да го правя. Целта ми е да събирам хората, не да ги разделям" - написа Кевин Харт.

Всички туитове на Кевин Харт, в които е използвал думата "гей", вече са изтрити.