Григор Димитров използва официалния си профил във Фейсбук, за да обясни думите си за тенис турнира "София оупън". През изминаващата седмица в предаването "Преди обед" по бТВ на три части бе излъчено голямо интервю с първата ни ракета. В разговора с журналистката Десислава Стоянова в Монте Карло първата ни ракета заяви, че не планира и догодина да участва в "София оупън". 

Той няколко пъти нарече турнира "частен" и отправи критика към БФ по тенис, че не организира надпревари от по-ниски нива като "Фючърс" и "Чаланджър", за да помага на българските тенисисти "по правилния начин".

 

 

Вижте превод на изявлението на Григор, което е написано на английски:

„Здравейте, след едно интервю, което дадох през изминалата седмица в България, бих желал да разясня моите коментари по отношение на “София оупън”, тъй като бяха представени неточно.

Щастлив съм, че в моята родина има надпревара от ATP 250. Да участвам през 2017 година и да имам късмета да спечеля титлата, беше много специално за мен и велик момент от кариерата ми. Коментарите ми се онасяха за нивата под АТР и според мен Българската федерация по тенис трябва да се опита да домакинства на повече турнири от „Чалънджър“ и ITF, като по този начин подкрепя по-ниските равнища на тениса в България.

Уважавам усилията на Dubai Duty Free да организира подобно състезание в София и им желая всичко най-добро през 2019 година и занапред. Същевременно се надявам да можем да помогнем на развитието на тениса в България в близко бъдеще”.

Григор Димитров рядко използва Фейсбук. Този профил стои с линк на страницата му в Тиутър, в която той публикува много по-често.

Най-добрият ни тенисист започна подготовката си за новия сезон в Монте Карло, а от няколко дни вече в Лас Вегас, където се готви заедно с Андре Агаси. Бившият №1 в света влезе в щаба на българина наскоро.

Преди дни Гришо и Агаси бяха посетени от още едно голямо име - Дарън Кейхил, доскорошният наставник на румънката Симона Халеп.