Кубрат Пулев вече е представляван от една от най-големите промоутърски компании в бокса - Top Rank, зад която стоят прочутият Боб Аръм и бизнес партньорът му Джабир Мохамед.

Фирмата е създадена през 1973 г. в Лас Вегас и през годините е менажирала най-големите в бокса - Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джордж Форман, Лари Холмс, Марвин Хаглър, Флойд Мейуедър, Мани Пакяо, Роберто Дюран, Оскар де ла Оя, Шугар Рей Леонард и т.н.

Днес Аръм даде пресконференция с Кубрат и българския му мениджър Ивайло Гоцев.

"Много съм щастлив да бъда тук и да работя с Top Rank и Боб Аръм. Започвам да тренирам и мисля, че ще имаме голямо бъдеще заедно”, заяви Пулев.

 

 

„Запомнете този ден, защото през 2019 година ще видите нов световен шампион в тежка категория, уверено каза 87-годишният промоутър и добави, че урежда мач на българина след три месеца в САЩ. - За нас е удоволствие и привилегия да сме част от този екип - на Кубрат Пулев. Първият мач, на който бях промоутър, беше на Мохамед Али. А сега ще представлявам новия шампион в категорията. Кубрат ще се боксира в Щатите и ще го предава ESPN. Това е  много хубаво, ние излъчваме по целия свят."

На брифинга имаше американски журналисти, включително от спортната телевизия ESPN. Те отразяваха боксова вечер, организирана от TR boxing.

Пулев бе попитан за големите имена в тежка категория и как вижда шансовете си срещу тях:

„След ерата Кличко сега е много интересно. Има пет-шест топ боксьора. Ще бъде много интересно. Аз съм тук и ще се бия. През следващата година ще се опитам да стана световен шампион тук. Джошуа и Фюри са добри боксьори. Тайсън, не Хюи. Защото аз победих Хюи Фюри, а може би следващия път и Тайсън. Уайлдър също е добър, но няма толкова добра техника. Всички те са добри бойци. Мисля, че аз съм по-добър.”

Ивайло Гоцев благодари на Аръм и подчерта, че тежката категория отново е в центъра на вниманието. Той заяви, че Кобрата е "най-добрият европеец в катогорията, официален претендент за титлата от IBF". Мениджърът изрази надежда, че Кубрат скоро ще получи шанс срещу Антъни Джошуа, при това в голяма зала в САЩ, като например "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Не на "Уембли", където британецът предпочита да излиза на ринга.