Протестите в различни градове на България продължиха и днес. Временно бе затруднен трафика по пътя за Гърция. Недоволни от стандарта на живота у нас от няколко града се събраха в Кресна и временно затваряха движението, съобщи бТВ

Протестът в Кресна. Снимка бТВ

Протестиращите минаваха по пешеходната пътека. Жандармерия и полиция освобождаваха пътя, за да пропуснат автомобилите.

Протестиращи се оплакаха, че от жандармерията са ги блъскали. Ето какво написа във фейсбук по този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Току-що разговарях с кмета на Кресна Николай Георгиев, който за втори път застава до протестиращите жители на общината. Разбрах, че днес срещу жени, излезли да изразят свободно мнението си, от полицията е употребена сила и те са били блъскани. Масово в Благоевград се съставят актове на хората. Властта се крепи с репресии.Миналата седмица бях информирана, че на полицаите е казвано, че ако не спрат протестиращите, ще бъдат уволнени. Борисов, авторитарната власт и полицейщината не могат да спрат гнева и справедливите искания. Всеки може да изразява волята си свободно в свободна и правова държава".

 

За поредна неделя протест имаше и в Ямбол. Недоволните минаха в автошествие по централните улици на града. Те се обявиха за промяна на управлението.