Кристиано Роналдо даде интервю с интересни изказвания пред италианския в. "Гадзета дело Спорт". Португалецът направи фини "пасове" към предишния си клуб "Реал" (Мадрид) и към големия си съперник Лионел Меси.

На въпрос липсва ли му аржентинецът и прякото съперничество с него в една страна и първенство, стрелецът на "Ювентус" отговаря така:

"Не, може би аз липсвам на него. Играх в Англия, Испания, сега в Италия, в Португалия, за националния си отбор, докато той все още е в Испания. Нека приеме ново предизвикателство - като мен. Ако е щастлив там, аз го уважавам. Той е фантастичен играч и добър човек, но на мен не ми липсва нищо от предишния ми период. Имам нов живот и съм щастлив."

Тук Роналдо е запитан да сравни "Реал" с "Ювентус" и Ла Лига с "калчото".

"Няма да е справедливо да кажа само няколко разлики. В "Ювентус" попаднах на най-добрия колектив, в който някога съм бил. Тук има отбор. На други места някой се чувства повече от останалите, а тук сме едно цяло. Всички са много скромни и искат да побеждават. Ако Дибала или Манджукич не отбележат, това не ги прави нещастни, те се усмихват. За мен това е прекрасно. Ето ви една разлика. Дори в Мадрид има скромност, но тук нещата са много различни. Като семейство сме."

Кристиано Роналдо вече опровергава скептиците, че няма да му лесно в Италия - той има 11 гола в 19 мача за Юве.

"Градът е наистина хубав, феновете са много мили, а "Ювентус" е фантастичен клуб с невероятно добра организация", реди все така португалецът, който през лятото премина в "Старата госпожа" за около 100 милиона евро.