"Лудогорец" и "Берое" направиха оспорван и хубав мач за 1:1 в Разград. Двубоят бе последен от седмия кръг в "А" група.

Така "зелените", които изпращат най-великата седмица в клубната си история с класирането за групите на Шампионската лига, останаха на четвърто място с 12 точки, колкото има и петият "Берое". Лидерът ЦСКА е с 16 пункта. Следва прекъсване в шампионата заради старта на евроквалификазиите - България гостува на 9 септември на Азербайджан, а националите вече са на лагер.

"Берое" пропусна да си тръгне като победител, а можеше и да загуби. Двубоят имаше поне две лица. "Лудогорец" явно още не бе слязъл на земята след паметния реванш срещу "Стяуа", а треньорът Георги Дерменджиев направи пет промени в сравнение с мача в сряда, като даде почивка на някои от титулярите си.

В 6-ата минута съдията Станислав Тодоров отсъди спорна дузпа за "Лудогорец", изработена от Върджил Мисиджан. От 11-те метра обаче Юнес Хамза, който вкара един от ударите срещу румънците, този път пропусна. Направилият много силен мач вратар на гостите Благой Макенджиев спаси.

В 22-ата "Берое" направи хубава атака, а Салим Керкар я материализира с техничен удар за 1:0. В следващите минути играта вървеше равностойно и в добро темпо. В 63-тата тимът на Петър Хубчев можеше да поведе с 2:0. Останалият сам срещу вратаря Жуниор Мапуку стреля отблизо, а при бомбения му шут топката срещна напречната греда и тупна на метри пред голлинията! В същата ситуация последва и опасен шут на Венцислав Христов.

"Лудогорец" бързо върна гола - точен бе защитникът Александър Барт, който се разписа с глава в 68-ата. В следващите минути и двата отбора направиха пропуски, като по-чистите бяха за "Берое".

Преди мача на стадиона в Разград бе направена символична първа копка за тоталната реконструкция, която се очаква да приключи за година и половина. "Лудогорец Арена", или както ще се казва, ще е покрит и се очаква да получи 4 звезди, което означава, че там ще могат да се играят мачове дори от пролетните плейофи на Шампионската лига.