Джеймс Патерсън, Джоан Роулинг и Стивън Кинг влязоха в списъка на най-високоплатените писатели на 2018 г., според класация на сп "Форбс, предаде ТАСС.

Оценка на изданието показва, че на първо място в класацията е Патерсън. За период от 12 месеца той е заработил 86 милиона долара, а от книгите му в САЩ са се продали 4,8 милиона екземпляра. За десети път Патерсън оглавява тази класация.

Роулинг е изкарала 54 милиона долара. Миналата година тя беше на първо място в класацията с 95 милиона долара. За една година от книгите й в САЩ са били продадени 2,9 милиона екземпляра. Писателката освен това е получила постъпления от увеселителния тематичен парк, посветен на героя й Хари Потър.

Стивън Кинг е на трето място с 27 милиона долара. За година в САЩ са били продадени 2,7 милиона негови книги.

На четвърто място е Джон Гришам (21 милиона долара), а на пето - Дан Браун и Джеф Кини (с по 18,5 милиона долара). Следват Майкъл Улф заради скандалната книга за Тръмп "Огън и ярост" (13 милиона долара), Нора Робъртс и Даниел Стийл (с по 12 милиона долара) и накрая Рик Риърдън и Ерика Ленард Джеймс (с по 10,5 милиона долара).