Сенатът на САЩ прие резолюция, която включва призив към президента Доналд Тръмп да прекрати военната подкрепа за участниците във въоръжения конфликт в Йемен, предадоха Ройтерс и ТАСС. 
Сенаторите приеха документа с 60 гласа "за" и 39 "против". 
Резолюцията подчертава, че единствено изключение трябва да бъдат операциите в региона срещу терористичната групировка Ал Каида. Вотът до голяма степен е символичен, тъй като не се очаква Камарата на представителите (долната палата на американския Конгрес) да разгледа въпроса тази година, а Тръмп заплаши да наложи вето по него. 

Подкрепата за документа обаче изпраща важно послание, че сенаторите не са доволни от хуманитарната катастрофа в Йемен и са разгневени от липсата на силен американски отговор на убийството на известния журналист Кашоги. 
В Йемен от август 2014 г. се води конфликт между правителствените сили и бунтовниците хуси. Той навлезе в най-активната си фаза през март 2015 г., когато в него се намеси коалиция начело със Саудитска Арабия. В йеменския конфликт Рияд се ползва с подкрепата на САЩ. 
По данни на йеменския Център за правата и развитието от пролетта на 2015 г. в страната са убити над 10 000 цивилни, включително близо 2400 деца и около 2000 жени. За този период са били ранени 18 500 йеменци.