Article_top

Съпругата на президента Десислава Радева избра предаването на Мартин Карбовски за своето първо тв интервю. То беше озаглавено като "Проект:Жената до президента".

"Защо се съгласихте на това интервю", започна с "неочакван" въпрос разговора Карбовски.

"Може би защото предаването се казва "Втори план+, а аз съм нещо като втори план на президента", отговори добре премислено Радева.

След което стана ясно, че двамата се познават от доста време, от епохата на "Каналето", а съпругата на президента даже му показа и неговата първа стихосбирка, озаглавена "Дефлорация".

"Тя ми е с посвещение. Да си говорим на ти", предложи Радева.

"Това е много мило", почти се просълзи Карбовски.

Лайфстайл интервюто протече в най-добрите образци на жанра си като Карбовски показа, че има данни да застраши кариерата на водещата на "На кафе" Гала.

Коя е Десислава?

Ето и как се представи тя: Обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас. С всичките си плюсове и неуспехи.

След което доста подробно разказа за младежките си години:

Дошла в София през 1989 г., искала да кандидатства журналистика, но нямала публикации. Майка ѝ никога не била партиен член, нямало как да се случи тази публикация.

"Аз няма да кандидатствам, защото не съм намерила себе си", заявила Радева на майка си и започнала да лепи етикети в рибната фабрика "Сляванска".

"Всичко ми миришеше на риба", но се справяла добре, получила дори оферта да завърши ПУЦ и да стане началник смяна.

"Беше интересно, циганките ме научиха как да играя кючек, но ми казаха тука нямаш, тука няма, няма да стане", продължи с носталгичните припомняния Радева.

След това решила все пак да следва - в Лесотехническия, но "разбрах в трети курс, че това не е моето".

После завършила финанси и кредит в УНСС. Била и сервитьорка, докато била студентка.

За познанството със Слави: Той ме убеждаваше да не емигрирам

Радева познава Слави Трифонов, неин критик напоследък, още от студентските си години, обясни тя.

Карбовски: Помня те от "Каналето".

Деси: Да, а Със Слави се познаваме от Студентски град. В нашата стая. Доведе го моята приятелка, прибираха се от един купон. Тъкмо вечеряхме, на масата имаше един буркан мас и една щафета салам. Сега с тази филия мас да не заприличам на някой друг (Бойко Борисов - б.р.).

"Исках да емигрирам, Слави беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам. Още е спорно дали ми направи услуга", продължи Радева.

"Целият ни живот е едно голямо търсене", добави още тя.

Откъде познава Румен Радев

През цялото интервю Десислава Радева говореше за своя съпруг и български президент като "Румен".

Историята датира още "от 1987 г., беше 8 декември на едно мое ревю". Радева обясни, че известно време се подвизавала като манекенка, била от семейство на разведени родители и имали нужда от пари.

Радев искал да танцува с нея, но това така и не се случило.

"Но съм го впечатлила. Отишъл в агенцията, в която работех да ме търси, чакаше ме пред училище, каза ми: Дължиш ми един танц. Станахме приятели, помагаше ми за кандидатстването по математика, стана приятел и с майка ми", спомня си тя.

"По-скоро ми хареса като човек", добавя тя.

И продължи със спомените:

- Не знам дали ме е чакал, аз дойдох да уча в София, той си остана при голямата любов, той е роден пилот, знае какво иска да стане от трети клас.

- Виждахме се през годините няколко пъти, а работата във ВВС ни събра отново.

- Когато започнах работа във ВВС, буквално трептях. Като отидох там, видях, че там работят хора без самочувствие, потиснати. Когато започнах да се занимавам с комуникациите, това беше една от целите ми - да вдигна самочувствието им.

- Как станаха хронологично нещата, не знам. Бягахме от това, но любовта си знае работата. Щастливи сме като Румен и Десислава Радева. Не знам дали сме щастливи като президент и съпруга на президента. Той е изключително ангажиран, щастливи като семейство - да.

- Не си мечтаех за това да бъда съпруга на президент, исках като малка да стана певица.

"Влияе ли на Радев?" "Трудно мога да си представя как командвам един генерал", отрича Радева, че има силно влияние и върху съпруга си.

Да си съпруга на президента: "крадат ми мъжа"

Тя направи и разбор на предимствата и недостатъците на това да си президентска съпруга.

"Предимствата: срещам се с много интересни хора, на интересни места, бях в Болшой театър, една от мечтите ми.

Но недостатъците са повече - губя си свободата, анонимността, когато си 1,80 м все се забиваш в очите на хората.

Когато излизам с Румен, то не са разходки, то са дефилета. Всички искат да се снимат, но това ме ограбва, краде ми мъжа".

Радева отрече и че живее в лукс във вила "Калина" в Бояна.

"Нямаме персонал, нямаме помощници във вила "Калина". Никой не ми прави кафето сутрин, никой не ми готви. Има една кухня, която е предвидена да се готви за президента и семейството му, печката е от 70-те години. Предвиден е готвач, ако искаме, може да дойде и да готви, но къде отива уютът. И без това тази сграда е 400 кв.м, къде да намерим уюта?, твърди тя.

"Не съм същата - станах по-тъжна"

Радева е чест обект на коментари - негативни - за своите тоалети, пътувания, дрехите ѝ са обсъждани детайлно. Тя твърди, че всичко си плаща сама.

Обясни, че е станала по-тъжна след двете години в президентството, но иска да я приемат като Деси Радева.

"Аз съм нормален човек, но за тези две години станах по-тъжна. Искам да ме приемат като Деси Радева, аз не съм първа дама, "президентша" не ми е ОК като обръщение. Истината е, че хората отвикнаха от присъствие до президента за петте години преди нас.

Предишните съпруги на президенти имаха друг лукс - нямането на социални мрежи", отбеляза тя. (Радева периодично пуска постове във фейсбук, които се приемат нееднозначно.)

"Имам кабинет в президенството, охрана от НО - имам, но са имали тези неща и предишните съпруги", изброи още жената до президента.

За историята с инцидента с колата на НСО: бях ни жива, ни умряла

Десислава Радева разказа една коренно различна версия за първия инцидент от февруари с жандармерия и кола на НСО, в която се возеше тя:

Спряха ни на светофар, шест момчета от жандармерията, тежко въоръжени с автомати, обиколиха колата, излезе момичето от НСО, легитимира се, започнаха да хващат шофьора за ревера.. Аз стоях ни жива, ни умряла. Не знам дали беше недоразумение. Това, което беше изнесено по медиите, нямаше нищо общо с реалността.

(Интервюто е правено преди втория инцидент с Радева и НСО.)

Кой плаща роклите ѝ

"Това не е от твоите пари като данъкоплатец. Всичко е от семейния бюджет, а той е единствено от заплатата на Румен. Много се спекулира с пенсията му (като пенсиониран шеф на ВВС - бел. ред.),но той не е подал документи. Имах пътуване до Милано сама, с мои средства, платих си всичко", обясни тя.

Затова отказвала и други покани, не можела навсякъде да плаща.

"Да, пътувам с президента, като съпруга на президента", добави още Радева.

Тя обясни още че и се налагало да има самочувствие, "срещам се с нормални жени, можем да разговаряме равностойно с другите съпруги".

"Много ми е смешно като започнат да ме сравняват с Мелания.Защо не съм облечена в дрехи, които са достатъчно представителни, обикновено ги вземам и ги връщам, не мога да ги плащам постоянно."

"Като ходихме при кралицата, там не  влизат Румен и Десислава, а България", добави тя.

Радева се похвали с инициативите си като съпруга на президента, а накрая сподели, че имала мечта "да сме повече обединени".

Най-страшната криза била кризата на ценностите, каза още тя.

Има и друга кауза, която е важна за Радева, продължи още тя - "за щастие, която разбрах, че ми е открадната от министър Кирил Ананиев - за строителство на национална детска болница". (Нещо, което я сплотява със сестрата на премиера. Правителството имаше идея такава болница да стане правителствената "Лозенец", но в петък от Брюксел премиерът Борисов обяви, че се отказва от това преструктуриране).

"Искрено вярвам, че този път нещата ще почнат да се случват", каза Радева, но засега проектът всъщност май отново е замразен.

Коледни

Интервюто, голяма част, от което беше изпълнено с въпроси за мечтите на Радева и за нейните пожелания, завърши с разкритието как Деси Радев ще празнува Коледа - "с Румен и децата ни".

Освен това стана ясно, че мечтае "да не си загубя чувството за хумор и да не забравя коя съм".

На въпрос какво ще пожелае на Румен Радев, тя отговори:

"Да продължава да ме обича толкова силно, колкото и досега."

Да се бори за правда и свобода? За това се е борил 30 години, няма да спре, продължи тя на забележка, че е било много лично.

Ето още малко откровения от Радева:

- Щастливи сме като ние си, като Десислава и Румен.

- Искам да гледам на Румен като на държавник. Държавниците са над политиците. Румен искам да е държавник.

Дали иска втори мандат на Радев?

"На мен не ми се иска и първи мандат, ако щеш ми вярвай. В случая не е важно какво искам аз, президентът е Румен".

Дали има политически амбиции?

"Не, нямам политически амбиции. Не, по дяволите."

 

 

 

 

Съпругата на президента Десислава Радева избра предаването на Мартин Карбовски за своето първо тв интервю. То беше озаглавено като "Проект:Жената до президента".

"Защо се съгласихте на това интервю", започна с "неочакван" въпрос разговора Карбовски.

"Може би защото предаването се казва "Втори план+, а аз съм нещо като втори план на президента", отговори добре премислено Радева.

След което стана ясно, че двамата се познават от доста време, от епохата на "Каналето", а съпругата на президента даже му показа и неговата първа стихосбирка, озаглавена "Дефлорация".

"Тя ми е с посвещение. Да си говорим на ти", предложи Радева.

"Това е много мило", почти се просълзи Карбовски.

Лайфстайл интервюто протече в най-добрите образци на жанра си като Карбовски показа, че има данни да застраши кариерата на водещата на "На кафе" Гала.

Коя е Десислава?

Ето и как се представи тя: Обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас. С всичките си плюсове и неуспехи.

След което доста подробно разказа за младежките си години:

Дошла в София през 1989 г., искала да кандидатства журналистика, но нямала публикации. Майка ѝ никога не била партиен член, нямало как да се случи тази публикация.

"Аз няма да кандидатствам, защото не съм намерила себе си", заявила Радева на майка си и започнала да лепи етикети в рибната фабрика "Сляванска".

"Всичко ми миришеше на риба", но се справяла добре, получила дори оферта да завърши ПУЦ и да стане началник смяна.

"Беше интересно, циганките ме научиха как да играя кючек, но ми казаха тука нямаш, тука няма, няма да стане", продължи с носталгичните припомняния Радева.

След това решила все пак да следва - в Лесотехническия, но "разбрах в трети курс, че това не е моето".

После завършила финанси и кредит в УНСС. Била и сервитьорка, докато била студентка.

За познанството със Слави: Той ме убеждаваше да не емигрирам

Радева познава Слави Трифонов, неин критик напоследък, още от студентските си години, обясни тя.

Карбовски: Помня те от "Каналето".

Деси: Да, а Със Слави се познаваме от Студентски град. В нашата стая. Доведе го моята приятелка, прибираха се от един купон. Тъкмо вечеряхме, на масата имаше един буркан мас и една щафета салам. Сега с тази филия мас да не заприличам на някой друг (Бойко Борисов - б.р.).

"Исках да емигрирам, Слави беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам. Още е спорно дали ми направи услуга", продължи Радева.

"Целият ни живот е едно голямо търсене", добави още тя.

Откъде познава Румен Радев

През цялото интервю Десислава Радева говореше за своя съпруг и български президент като "Румен".

Историята датира още "от 1987 г., беше 8 декември на едно мое ревю". Радева обясни, че известно време се подвизавала като манекенка, била от семейство на разведени родители и имали нужда от пари.

Радев искал да танцува с нея, но това така и не се случило.

"Но съм го впечатлила. Отишъл в агенцията, в която работех да ме търси, чакаше ме пред училище, каза ми: Дължиш ми един танц. Станахме приятели, помагаше ми за кандидатстването по математика, стана приятел и с майка ми", спомня си тя.

"По-скоро ми хареса като човек", добавя тя.

И продължи със спомените:

- Не знам дали ме е чакал, аз дойдох да уча в София, той си остана при голямата любов, той е роден пилот, знае какво иска да стане от трети клас.

- Виждахме се през годините няколко пъти, а работата във ВВС ни събра отново.

- Когато започнах работа във ВВС, буквално трептях. Като отидох там, видях, че там работят хора без самочувствие, потиснати. Когато започнах да се занимавам с комуникациите, това беше една от целите ми - да вдигна самочувствието им.

- Как станаха хронологично нещата, не знам. Бягахме от това, но любовта си знае работата. Щастливи сме като Румен и Десислава Радева. Не знам дали сме щастливи като президент и съпруга на президента. Той е изключително ангажиран, щастливи като семейство - да.

- Не си мечтаех за това да бъда съпруга на президент, исках като малка да стана певица.

"Влияе ли на Радев?" "Трудно мога да си представя как командвам един генерал", отрича Радева, че има силно влияние и върху съпруга си.

Да си съпруга на президента: "крадат ми мъжа"

Тя направи и разбор на предимствата и недостатъците на това да си президентска съпруга.

"Предимствата: срещам се с много интересни хора, на интересни места, бях в Болшой театър, една от мечтите ми.

Но недостатъците са повече - губя си свободата, анонимността, когато си 1,80 м все се забиваш в очите на хората.

Когато излизам с Румен, то не са разходки, то са дефилета. Всички искат да се снимат, но това ме ограбва, краде ми мъжа".

Радева отрече и че живее в лукс във вила "Калина" в Бояна.

"Нямаме персонал, нямаме помощници във вила "Калина". Никой не ми прави кафето сутрин, никой не ми готви. Има една кухня, която е предвидена да се готви за президента и семейството му, печката е от 70-те години. Предвиден е готвач, ако искаме, може да дойде и да готви, но къде отива уютът. И без това тази сграда е 400 кв.м, къде да намерим уюта?, твърди тя.

"Не съм същата - станах по-тъжна"

Радева е чест обект на коментари - негативни - за своите тоалети, пътувания, дрехите ѝ са обсъждани детайлно. Тя твърди, че всичко си плаща сама.

Обясни, че е станала по-тъжна след двете години в президентството, но иска да я приемат като Деси Радева.

"Аз съм нормален човек, но за тези две години станах по-тъжна. Искам да ме приемат като Деси Радева, аз не съм първа дама, "президентша" не ми е ОК като обръщение. Истината е, че хората отвикнаха от присъствие до президента за петте години преди нас.

Предишните съпруги на президенти имаха друг лукс - нямането на социални мрежи", отбеляза тя. (Радева периодично пуска постове във фейсбук, които се приемат нееднозначно.)

"Имам кабинет в президенството, охрана от НО - имам, но са имали тези неща и предишните съпруги", изброи още жената до президента.

За историята с инцидента с колата на НСО: бях ни жива, ни умряла

Десислава Радева разказа една коренно различна версия за първия инцидент от февруари с жандармерия и кола на НСО, в която се возеше тя:

Спряха ни на светофар, шест момчета от жандармерията, тежко въоръжени с автомати, обиколиха колата, излезе момичето от НСО, легитимира се, започнаха да хващат шофьора за ревера.. Аз стоях ни жива, ни умряла. Не знам дали беше недоразумение. Това, което беше изнесено по медиите, нямаше нищо общо с реалността.

(Интервюто е правено преди втория инцидент с Радева и НСО.)

Кой плаща роклите ѝ

"Това не е от твоите пари като данъкоплатец. Всичко е от семейния бюджет, а той е единствено от заплатата на Румен. Много се спекулира с пенсията му (като пенсиониран шеф на ВВС - бел. ред.),но той не е подал документи. Имах пътуване до Милано сама, с мои средства, платих си всичко", обясни тя.

Затова отказвала и други покани, не можела навсякъде да плаща.

"Да, пътувам с президента, като съпруга на президента", добави още Радева.

Тя обясни още че и се налагало да има самочувствие, "срещам се с нормални жени, можем да разговаряме равностойно с другите съпруги".

"Много ми е смешно като започнат да ме сравняват с Мелания.Защо не съм облечена в дрехи, които са достатъчно представителни, обикновено ги вземам и ги връщам, не мога да ги плащам постоянно."

"Като ходихме при кралицата, там не  влизат Румен и Десислава, а България", добави тя.

Радева се похвали с инициативите си като съпруга на президента, а накрая сподели, че имала мечта "да сме повече обединени".

Най-страшната криза била кризата на ценностите, каза още тя.

Има и друга кауза, която е важна за Радева, продължи още тя - "за щастие, която разбрах, че ми е открадната от министър Кирил Ананиев - за строителство на национална детска болница". (Нещо, което я сплотява със сестрата на премиера. Правителството имаше идея такава болница да стане правителствената "Лозенец", но в петък от Брюксел премиерът Борисов обяви, че се отказва от това преструктуриране).

"Искрено вярвам, че този път нещата ще почнат да се случват", каза Радева, но засега проектът всъщност май отново е замразен.

Коледни

Интервюто, голяма част, от което беше изпълнено с въпроси за мечтите на Радева и за нейните пожелания, завърши с разкритието как Деси Радев ще празнува Коледа - "с Румен и децата ни".

Освен това стана ясно, че мечтае "да не си загубя чувството за хумор и да не забравя коя съм".

На въпрос какво ще пожелае на Румен Радев, тя отговори:

"Да продължава да ме обича толкова силно, колкото и досега."

Да се бори за правда и свобода? За това се е борил 30 години, няма да спре, продължи тя на забележка, че е било много лично.

Ето още малко откровения от Радева:

- Щастливи сме като ние си, като Десислава и Румен.

- Искам да гледам на Румен като на държавник. Държавниците са над политиците. Румен искам да е държавник.

Дали иска втори мандат на Радев?

"На мен не ми се иска и първи мандат, ако щеш ми вярвай. В случая не е важно какво искам аз, президентът е Румен".

Дали има политически амбиции?

"Не, нямам политически амбиции. Не, по дяволите."

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията

Анкета

Кой ще понесе отговорността за НАПлийкс?