Митничари на "Капитан Андреево" откриха хероин за 1 милион лева, укрит в една автомобилна гума, съобщи МВР. Пакетите тежат общо над 19 килограма.

В пет сутринта от Турция на "Капитан Андреево" влиза лека кола с турска регистрация. Шофира 45-годишен мъж с двойно гражданство - сръбско и турско, който често пътува и почти винаги е сам, разкрива бТВ. 

На плаца всекидневно се проверяват стотици коли и само набитото око на митничаря може да прецени, коя кола точно да бъде отделена за щателна проверка. 

В случая поведението на шофьора се оказва подозрително.

„Впечатление на служителя е направило, че идва в ранните часове на деня, пренася малко багаж, пътува за трета страна, не да идва на територията на Република България”, обясни Райчо Соколов, служител в митническия пункт пред бТВ.

При проверката митничарите откриват в резервната гума в багажника на колата 20 пакета с хероин, предназначени за сръбския пазар.

„Извън разпита е признал, че е знаел за наркотичното вещество, което му е било предадено от друго, известно му лице в Турция, като му е обещано възнаграждение от 2500 евро”, съобщи Павел Жеков, наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково.

Трафикантът е задържан за 72 часа, с обвинение за контрабанда на наркотици, за което законът предвижда до 20 години затвор. При 11 опита за контрабанда през граничния пункт тази година, задържаният наркотик е близо тон.