Първото зимно попълнение на "Лудогорец" е 30-годишното румънско крило Адриан Попа, съобщиха от клуба. Той идва под наем от английския "Рединг".

Ръководството "орлите" и клуба от Чемпиъншип (второто ниво на Албиона) се споразумяха футболистът да бъде преотстъпен с опция за закупуване, която може да бъде упражнена в края на сезона. Предстои договорът да бъде подписан в началото на февруари 2019 г.

Дотогава Адриан Попа получава разрешение от клуба си да премине медицински тестове и да се включи в подготвителния лагер на "Лудогорец" в Турция, както и да играе в контролните срещи.

Десният външен полузащитник започва кариерата си в "Политехника" (Тимишоара) през 2005 г. Остава в отбора от западния румънски град до 2009 г., като за периода е преотстъпван на "Буфтеа" и "Глория" (Бузау). Следва трансфер в "Университатя" (Клуж), след което преминава в "Конкордия" (Киажна). Между 2012 г. и 2017 г. Адриан Попа играе за "Стяуа".

С екипа на "стелистите" халфът има 137 мача с 20 гола. От 2017 г. е футболист на "Рединг". От януари до юни 2018 г. игра под наем в "Ал-Тавун" (Саудитска Арабия). За националния отбор на Румъния Адриан Попа има 22 мача с 3 гола.

През 2014 г. като футболист на "Стяуа" Попа взе участие в двата мача срещу "Лудогорец" от плейофа на Шампионската лига. Тогава българският първенец отстрани носителя на КЕШ за 1986 г. с дузпи. Попа бе от футболистите на "Стяуа", които се разписаха от 11-те метра в драмата на стадион "Васил Левски".

Попа ще бъде четвъртият румънец в Разград. Той се присъединява към Козмин Моци, Клаудиу Кешеру и защитника Драгош Григоре, който бе закупен миналото лято, но през есента не игра заради контузии.