Огромна част от феновете на "Реал" (Мадрид) са срещу връщане на Жозе Моуриньо като старши треньор, показва анкета на вестник "Марка". В началото на тази седмица Специалния беше уволнен в "Манчестър Юнайтед" и веднага тръгнаха спекулации, че босът на "белите" Флорентино Перес иска да го назначи още от лятото.

На въпрос в електронното издание на един от най-големите спортни всекидневници в света кой искат да е следващият треньор на "лос меренгес", само 37 процента са посочили един от възможните отговори - Жозе Моуриньо.

Останалите 63 на сто са избрали "друг".

Сега наставник на най-успелия футболен клуб в света е аржентинецът Сантяго Солари. Той тренираше втория отбор и застана на мястото на уволнения Юлен Лопетеги. След кратък изпитателен срок Солари получи статута "постоянен" и договор до юни 2020 г. 

Утре младият треньор, който защитаваше екипа на "Реал" и като футболист, може да спечели първото си отличие на Световното клубно първенство в Абу Даби. "Белите" играят финал срещу местния "Ал Аин" и всичко друго, освен победа, ще се приеме като тотален провал.

Онзи ден "Ел Паис" написа, че Перес е готов да изкуши Моу с 20 милиона евро годишна заплата и да му отпусне огромна сума за трансфери. Босът може и да не е взел решение още, но е ясно, че има опция при условие, че треньор с визитката на Жозе е свободен.

Някои мадридски медии твърдят, че само голям успех - титла на Испания и (или) спечелване на Шампионската лига, може да бетонира Солари. "Реал" е на осминафинал срещу "Аякс" в евротурнира и на 5 точки от лидера "Барселона" в Примера.

Жозе беше начело на "белите" в периода 2010-2013 г., които под негово ръководство спечелиха по веднъж титла и купа на Испания. След третия сезон Перес го уволни, но двамата запазиха добри отношения.