По случай 9 септември Apple готвят нещо наистина впечатляващо. Не че от "ябълковата" фирма знаят какво се е случило в България на тази дата, а и едва ли ги интересува. Съвпадението е съвсем случайно. Просто следващия вторник, покрай двете дългоочаквани презентации на двата модела iPhone 6 и на "умния" часовник iWatch, корпорацията ще оповести и сделката за разработката на платежната система iPhone Wallet.

Така че датата 9 септември 2014 г. най-вероятно ще влезе в историята на цифровите технологии. Според съобщение на Bloomberg, Apple привършват преговорите с компаниите Visa, MasterCard и American Express за внедряването на новата системата за интернет банкиране.

Буквално преди дни авангардната корпорация е патентовала чип, който улавя енергията за безжични зарядни устройства и предава сигнали и данни с помощта на технологията NFC. Последнта е разпространена в банковите карти и с нея се извършва разплащане на пос терминали. The Financial Times веднага изказа обосновано предположение, че чипът ще бъде внедрен в новия iPhone 6, което потвърди и Bloomberg тази сутрин.