Петима души намериха смъртта си в съботния ден преди Коледа в жестока катастрофа на пътя между пазарджишките села Звъничево и Братаница. 

Инцидентът е станал около 7 ч. на надлез, съобщи бТВ. От МВР съобщиха, че пътят не е бил опесъчен, а в района има изключително гъста мъгла и заледяване. Това е и най-вероятната причина за тежкия инцидент, смятат от полицията, която разследва случая.

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура", която трябва да се грижи за пътя, обявиха, че започват пълна проверка. Частната фирма (името й не се споменава - б.р.), наета да поддържа трасето през зимата, ще бъде проверена заради съмнения, че техниката и служителите й са закъснели с работата за днес. В дни с мъгла и ниски температура итова трябва да става около 3 ч през нощта, но според първите данни това се е случило чак около 7 ч. 

По предварителна информация във верижния инцидент са участвали 11 автомобила. Според данните на бТВ от мястото на събитието 5 от автомобилите са изхвърчали от надлеза. 

Една от жертвите е починала в пазарджишката болница. Двама души са с по-леки наранявания и се лекуват. 

Пътят е затворен и се извършва оглед, автомобилите се пренасочват през обходен маршрут през село Лозен. Там също има инцидент заради заледяване на пътя - автомобил е изхвърчал от надлез. При този инцидент няма жертви.