Не виждам президента Румен Радев като лидер на нова партия, ново движение. Казвам му повече да се усмихва. Фуражката му пречи да се усмихва.

Такава оценка даде големият актьор и депутат от БСП Стефан Данаилов в интервю пред бТВ на държавния глава. Данаилов беше и в инициативния комитет на Радев на президентските избори. 

"Той не е усмихнат, аз все го карам, „Усмихвай се, момче”. Фуражката, която цял живот е носил, тя е основната пречка. Но, това че има характер, че издържа на напъна и всякакви фантазии, които се говорят за него – че щял да прави движение, партия, такива работи...Ако го усетя, ще го критикувам", каза актьорът.

Според актьора коментарите, че Радев действа под диктата на БСП не били верни.

"Няма такова нещо. Той нито се води, нито се кара", смята Данаилов.

На въпрос коя е по-силната фигура - Бойко Борисов или Румен Радев, той даде предимство на лидера на ГЕРБ.

"Бойко има по-дълга биография, генералът нашият, моят, е на три години. Бих отговорил в края на мандата на Радев този въпрос. Засега мисля, че е Бойко", каза Данаилов.

Според него между двамата не се води война, а "надпревара кой кого". "Явно е, че Радев има амбиция да се докаже като политик, другите вадят под вола теле", добави политикът от БСП.

"По-добре да е между тях двамата, както е война може да стане и дружба", смята още той.

Данаилов даде и някои оценки на управлението.

"На мен ми се струва, че Бойко е малко уморен вече, почва да му писва и тия момчета, ако не се стегнат, няма да изкарат дълго време. Показателите на управлението им не са добри. Не е успешно управлението, положителните качества си ги отбелязват само те. Не може всеки проблем в държавата да отива министър-председателят да го реши.

От БСП се разочаровали от лидера на ПЕС Сергей Станишев, каза още Стефан Данаилов, който беше министър на културата в правителството на Станишев.

"Нашите съпартийци малко се разочароваха от Сергей. С тия декларации истанбулски нашите хора не го харесват и от тая гледна точка е лабава малко работата (дали Станишев ще оглави листата на партията за евроизборите-бел.ред.). Харесвам го Сергей, когато се държи като политик, защото понякога се държи малко особено. Имам чувство, че той много лесно се съгласява с няки неща, които изискват тези от европейските социалисти, а не тропне по маската и да каже, че той е лидерът. Не му помага неговото възпитание, и след като има сигнали от България, че хората не ги искат тия джендъри- мендъри...", даде оценката си той.

Данаилов отрече слухове, че ще води листата на БСП за евроизборите като помирителен вариант - "е, как ще е възможно", каза само той..

Корнелия Нинова също имало какво да се огорчи от поведението на Сергей - какви писма бяха, продължи още Данаилов за изострените отношения между лидерката на БСП и шефа на ПЕС.

"В началото Сергей беше много добре, като министър-председател беше много готин, но след това се промени.

За Корнелия мога да бъда субективен, защото си я харесвам и съм твърдо застанал зад нея. В емоцията някой път. греши.., предпочитам жената дори в конфликта да е жена. И това, което винаги ѝ казвам - преброй до десет, премисли и тогава отивай да отговаряш", даде своето мнение за двамата актьорът-политик.

Стефан Данаилов разказа за влошеното си зрение и за нежеланието си хората да го виждат в това състояние, както и че започва репетиции за нова пиеса.

На въпрос дали му е мъчно понякога за момчето, което някога е бил той отговори в типичния си стил:

"Да жаля за онова момче? Какво да го жаля? Добре си поживя. Ако имаше жълта преса тогава, щяха за го разнасят като Самарско знаме."