"В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания” е темата на шестнадесетото издание на "Българската Коледа", открито от президента Румен Радев на 30 ноември и чиято кулминация бе днес, с бала в Народния театър "Иван Вазов". 

По време на 16-ото издание на "Българската Коледа" на сцената излязоха известни български музиканти, изявени актьори, спортисти и танцьори - Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". 

След миналогодишния благотворителен форум 22 лечебни заведения получиха съвременна медицинска апаратура на обща стойност 1 790 000 лева., част от която бе последно поколение високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация.

Сумата, събрана тази година, все още не е обявена от инициаторите.

През изминалите години България бележи ръст в даряването на пари и спад в помагането на непознати, показва "Дарителският индекс" на страната ни.

От старта на кампанията през 2003 г. досега са набрани близо 33 милиона лева. С тях са подпомогнати 4388 български деца и е дарена медицинска апаратура на общо 281 лечебни заведения в цяла България.  

34% от българите са склонни да помогнат на непознат, а 17% предпочитат да дарят пари. 5% от анкетираните се включват в доброволчески акции, показва проучване за благотворителността.