По случай Рождество (по истинския астрономически календар, в Москва празнуват Коледа на Богоявление, поради проблеми с математиката), получихме безценен подарък от Дед'Мороз от Кремъл:

- Информация кой стопанисва фейк сайтовете у нас, пълни с клевети, лъжи, простотии и обикновени глупости; 

- Информация кой въведе в българското публично пространство и дирижира цялата хейтърска пропаганда за "жълтопаветни", "умнокрасиви", "протестъри" и т.н. (говоря за пропагандата, самите изрази обикновено са плод на собствената ни глупост); 

- Напомняне, че не е добре да се ползва Фейсбук в пияно състояние, дори - или особено - ако си, примерно, посланик; 

- Напомняне колко е опасно, когато хора, които използват Фейсбук в пияно състояние имат на разположение ядрени подводници. При това, например, в Черно море...

И тъй като в съвременния свят няма нищо по-ценно от информацията (освен, разбира се, Любовта - но нашата любов към руския народ никой пиян посланик не е успял да ни отнеме, а опитите продължават вече близо век и половина...), не остава друго, освен да отвърнем с присъщата си признателност:

Сърдечно благодарим за информацията, товаришч Макарафф! И на вас светло посрещане на Рождество, по Богоявление. 

И не вземайте пример от братята сърби, които използват проблемите с математиката, за да пият непрестанно от 24-ти декември (Бъдни вечер по истинската математика) до 20-ти януари (Ивановден по грешната)

Коментарът е от профила на Радан Кънев във Фейсбук. Заглавието е на редацията