Няма друга политическа сила и друг лидер на партия, които да са претърпели толкова удари. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред телевизия "Алфа", цитиран от "Фокус".

"Не е лошо да върнем лентата и да видим как се елиминират цели събития, фактори, хора, лица", отбеляза Сидеров.

Той даде за пример 50-хиляден митинг, организиран от партията му през 2006 г., който не е бил отразен от националните медии и подценяването му като кандидат на балотажа на президентските избори през същата година, когато се изправи срещу Георги Първанов.

Според Сидеров ГЕРБ е била създадена през 2006 г., за да бъде спрян възходът на "Атака".

"Политическият отговор беше създаване на нова политическа сила, която да измести "Атака". Докато аз бях представян като нацист, Бойко Борисов беше като супермен", коментира Сидеров.

Той подчерта, че въпреки всичко партията му не е била спряна напълно. и продължава да  съществува.

"Направи още няколко пъти присъствие в българския парламент, въпреки че половината от парламентарната ни група беше купена от брокери на ГЕРБ и беше разбита. Преди изборите от 21 души 11 бяха купени, за да напуснат групата. Даваха им пари на ръка, които се водиха като субсидия и т.н. Само времето не достигна да разбият цялата група", обясни Волен Сидеров.

Според него това е бил отговорът на ГЕРБ, когато той е започнал да коментира тяхната политика.

"Ние имахме много съвпадения в програмите. Дадохме подкрепата си на ГЕРБ парламентарно при едни силно изявени протекционистки и дори националистки намерения на Борисов, касаещи енергетиката, производството, борбата с монополите. Всичко това съвпадаше с нашите виждания. Когато се видя, че те завиват от тях, аз оттеглех подкрепа и отговорът беше разбиване на парламентарната група", обясни Сидеров.