Григор Димитров победи японеца Йошихито Нишиока (№75 в света) - 6:3, 6:4, на старта на турнира в Бризбейн, Австралия, първи за сезона за българина. Така Гришо хем изпрати с успех слабата за него 2018-а, хем започна добре сезон 2019.

Във втория кръг най-добрият ни тенисист ще срещне победителя от срещата Джон Милман (Австралия) - Тенис Сандгрен (САЩ). Те играят по-късно днес.

Началото на двубоя с Нишиока бе много трудно за Григор. Той взе подаването си, като отрази цели три точки за пробив. Проблеми имаше и в третия гейм. В четвъртия обаче успя да направи брейк. Нататък нямаше проблеми и грабна сета с 6:3. Началният му удар и цялостното представяне се подобриха.

Във втория сет Димитров отново съумя първи да пробие и това стана за 3:2. Той затвърди и смути сервиса на азиатеца още веднъж - 5:2.

Тук първато ни ракета можеше да си осигури още по-бърза развръзка, но допусна брейк за 3:5 след две двойни грешки. Все пак при 5:4 Григор успя "да се събере" и не направи мача интересен. 6:4 и 2:0.

Притеснително е, че Димитров отново допусна голям брой двойни грешки - шест. След срещата в интервюто на корта той заяви, че няма причини да бъде недоволен - никога не е лесно в първия мач за новия сезон. 

„Всяка година е ново начало, в първия мач не е лесно, трябва да си готов да преодоляваш всяко едно препятствие пред теб. Единственият начин да се върна на предишните си позиции е да печеля мачовете си. В нашия екип сме уверени и оптимистично настроени. Изключително ценно е да имам до мен човек като Андре Агаси, връзката между нас е отлична, добави първата ни ракета. - Той ми дава приятелство, разбиране, братство, предлага по-различен поглед върху нещата. Двамата с Дани Валверду са страхотен тандем. Радвам се, че зад мен има такива специалисти.“