Временният треньор на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяр обяви, че иска да остане в клуба и след края на сезона. Норвежецът реално е "преотстъпен" от "Молде", за което "червените дяволи" са платили и цена в родината му.

Първоначалната уговорка е той да води "Юнайтед" до месец май, когато приключва шампионатът във Висшата лига и след това да се завърне край фиордите. Доготава от "Олд Трафорд" трябва да са намерили постоянен мениджър.

Вечно усмихнатият Солскяр обаче започна блестящо в Театъра на мечтите. Той стана едва вторият треньор в историята на клуба с четири поредни победи на старта за първенство. Първият е Мат Бъзби. Постижението му датира отпреди 73 години.

Снощи "Юнайтед" спечели с 2:0 на терена на "Нюкасъл" и дори четвъртото място вече не е толкова далеч - разликата до "Челси" е само 6 точки и 3 до петия "Арсенал".

Запитан след сблъсъка на "Сейнт Джеймсис парк" дали иска да си тръгне през май, Солскяр отвърна следното, изричайки го два пъти:

"Не ми се иска."

"Разбира се, че не ми се ще, добави бившият нападател. - При толкова много страхотни играчи и фантастична атмосфера... Но нещото, което продължава да ме вълнува, е следващият мач. Върша си работата, независимо колко време ще бъда тук. Ако спечелиш първите четири двубоя, с този клуб искаш да спечелиш и останалите четири. Това е предизвикателство. И стандартите, които клубът е поставил. Така беше по времето на Шефа (очевидно визира сър Алекс Фъргюсън, за когото се твърди, че му помага, бел. ред.)."

Солскяр специално се спря на представянето на Маркъс Рашфорд, който избухна след неговото идване. Според Оле, пред английския национал се задава голямо бъдеще.

В събота "Юнайтед" приема "Рединг" в мач от турнира за Купата на Футболната асоциация. Веднага след това отборът заминава на лагер в Дубай - с мисъл за гостуването на "Тотнъм" идния уикенд. Това ще е първият голям тест за Солскяр и възродения му тим - срещу един от най-силните отбори във Висшата лига.

Припомняме, че тази вечер от 22 мача играят "Манчестър Сити" и "Ливърпул" в пряк сблъсък за титлата. "Червените" имат седем точки аванс пред шампиона.