"Лудогорец" се отърва с отдадане под наем от бразилеца Жуниор Брандао, който беше привлечен с големи фанфари миналото лято, но така и не получи шанс и сега се завръща в родината си. Той ще играе като преотстъпен през календарната 2019-а в елитния "Гояс".

В договора междуе двата клуба има клауза за откупуване, информира официалният сайт на "орлите". 

23-годишният нападател дойде в "Лудогорец" от "Атлетико" (Гоянензе) през август 2018 г. Твърдеше се, че за подписа му българският шампион се е преборил със "Сантос". Според бразилеската преса от Разград са платили 1,3 милиона долара трансферна цена, а заплатата на тарана била една от най-високите при "зелените" - над $50 хиляди на месец.

За първия отбор на "Лудогорец" обаче Жуниор Брандао игра само в два мача - срещу "Байер" (Леверкузен) в България и при гостуването на "Цюрих" от груповата фаза на Лига Европа. За "Лудогорец" II, в който играят предимно юноши, Брандао записа 6 мача и 4 гола.

Междувременно "Лудогорец" опитва да пласира в чужбина и друга "перла" от лятната си селекция - южноафриканският дефанзивен халф Мей Махлангу, който дойде от "Динамо" (Букурещ) и също бе представен като "трансферен удар". И той цяла есен бе предимно зрител на мачовете на лидера в Първа лига.