Уейн Руни смени клуба, държавата и дори континента, но не и нрава си. Световните агенции информират за поредно забъркване на бившия капитан на Англия със закона, този път в САЩ. Футболистът играе за американския "Ди Си Юнайтед" във Вашингтон.

Руни е арестуван на летище "Дълес" на 16 декември след завръщане от Саудитска Арабия заради "публична интоксикация" и псуване. Случаят излиза на бял свят сега, тъй като е приключил в съда. На 4 януари англичанинът е платил 25 долара глоба и още $91 за съдебни разходи. Отървал се е с минималното наказание за проявите си. Само няколко часа е прекарал в арест на летището, преди да бъде освободен.

Говорител на голмайстор №1 в историята на националния тим на Англия и "Манчестър Юнайтед" заяви следното:

"Уейн е приел предписани сънотворни заедно с малко количество алкохол, поради което е бил дезориентиран на летището. Задържан е от полицията и арестуван за дребно провинение."

"Ди Си Юнайтед" коментира, че ще обърне внимание на най-добрия си играч за поведението му, но мястото му в отбора не е застрашено.

Алкохолните провинения на Руни в родината му изпълват дълъг списък. През септември 2017 г. шофьорската му книжка беше отнета за две години заради каране в пияно състояние. След това Уейн заяви, че се е подложил на лечение в клиника.

Наскоро №10 изигра последния си мач с националната фланелка на Англия. Той стана поредната застаряваща звезда от щатската "Мейджър лига" миналото лято, след като напусна родния си клуб "Евертън". В най-силните си години Руни носеше екипа на "Манчестър Юнайтед".