"Арсенал" - "Манчестър Юнайтед" е най-интересната двойка в четвъртия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация в Англия. Жребият бе изтеглен късно снощи след изиграване на последния мач в предишната фаза, в който "Уулвърхемптън" изхвърли "Ливърпул" с 2:1.

Най-интересната двойка в 4-ия рунд е между "топчиите" и "червените дяволи", а срещата е в Лондон. Наскоро двата тима спориха на "Олд Трафорд" и срещата завърши 2:2, а малко след това Жозе Моуриньо беше уволнен.

Останалите фаворити за най-стария футболен трофей в света изтеглиха леки съперници. Има лондонски сблъсък между "Кристъл Палас" и "Тотнъм".

"Ливърпул" отпадна от надпреварата, тъй като до голяма степен Юрген Клоп жертва турнира заради Висшата лига и Шампионската лига. Снощи той заложи на втория състав на "Молиню".

Раул Хименес даде аванс на домакините в 38-ата. В 52-ата Дивок Ориги изравни, но още в 56-ата Рубен Невеш отново огорчи "червените" със страхотен удар от около 30 метра. Така "Ливърпул" за първи път този сезон допусна две поредни загуби, след като преди дни падна от "Манчестър Сити" за първенство.

Този резултат няма да се причисли към изненадите на третия кръг. 

Може би най-голямата хвърли четвърторазредния "Нюпорт Каунти", който елиминира "Лестър" с 2:1.Отпаднаха и други представители на Висшата лига. "Кардиф" отстъпи пред "Джилингам" (3-то ниво) с 0:1. Със същия резултат "Бристол Сити" (2-о ниво) спря "Хъдърсфийлд".

Подобно на "Ливърпул", "Фулъм" също се отказа от турнира, тъй като води битка за оцеляване в елита. Лондончани отстъпиха с 1:2 пред "Олдъм" (4-то ниво).

Голяма похвала заслужава и "Барнет" от Националната лига (5-о), който се справи като гост с "Шефилд Юнайтед" (Чемпиъншип) - 1:0.