„Те“, скандалният хит на италианския киномайстор Паоло Сорентино за още по-скандалния доскорошен италиански премиер Силвио Берлускони, имаше само една прожекция у нас – на „Киномания 2018“, където беше представен пред препълнената зала 1 на НДК. От 11 януари филмът тръгва в арткината в София, Пловдив и Варна.

Берлускони е най-дългогодишният министър-председател на Италия, заемал поста в периодите 1994 – 1995 г., 2001 – 2006 г. и от 2008-а до края 2011 г. Филмът разказва за последния му мандат, в началото на който Берлускони е 72-годишен и се старае да компенсира неприятните страни на неизбежно настъпващата старост с изобилие от хубави лица и млади тела около себе си, които рязко контрастират с античната архитектура и покритата с бръчки и грим физиономия на премиера.

На закрити вечеринки и скъпи приеми в Рим и на остров Сардиния той винаги е заобиколен от красиви (разголени) момичета и хора, готови на всичко, за да получат достъп до живата легенда. Те от „Те“ са италианските новобогаташи и техните нрави, чието въплъщение е тиранът и веселяк, хедонист и романтик, скандален политик и милиардер Силвио Берлускони.

Сорентино (който последно демонстрира таланта си с нашумелия сериал „Младият папа”) споделя, че се интересува по-скоро от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек.

Актьорът Тони Сервило (познат от „Великата красота”, който спечели „Оскар” през 2014-а за най-добър чуждоезичен филм) брилянтно влиза в ролята на италианския политик, а бившата съпруга на Берлускони, за която той е женен повече от 20 години, се играе от популярната актриса Елена София Ричи.

Всеки, който е пропуснал да види „Те”, може да го стори в кино „Люмиер Лидл“, Дома на киното, „Одеон“ и Г8 в София, както и във Фeстивалния и конгресен център – Варна и „Лъки Синема“ в Пловдив. Разпространител е Националният дворец на културата, а филмът достига до зрителите с подкрепата на Италианския културен институт.

Можете да гледате „Те” в кино „Люмиер Лидл“ на 11, 13, 14, 15 и 16 януари от 19 ч.