По улиците на Чехия се появиха стотина билбордове с портрети на хора, имената им и надпис "Срам ме е от премиера ми", предаде Франс прес.
Това е инициатива на местен рекламен агент за критикуване на премиера Андрей Бабиш, който е замесен в някои спорни афери.
Бабиш, който е вторият най-богат чех, е обвиняем по дело за присвояване на европейски фондове в периода 2007-2008 г. Критиците му го упрекват и в конфликти на интереси и твърдят, че е бил сътрудник на комунистическите тайни служби преди 1989 г.

"Срамът ни от премиера е толкова голям, че налага реакция", каза Ярослав Полачек, собственик на организиралата кампания рекламна агенция "ПРодукуйеме".

Всеки критик на Бабиш може да бъде сниман и портретът му да се появи на голям билборд срещу заплащане на равностойността на 175 евро.

Полачек дълго време бе ръководител на предизборните кампании на дясната партия ТОП 09, която е голям критик на Бабиш.
Въпреки това движението АНО на Бабиш спечели парламентарните избори от 2017 г. с 29,64 процента от гласовете, а в проучванията на избирателните нагласи продължава да получава около 30 процента подкрепа.
Самият премиер покани участниците в кампанията на едно кафе с него, за да ги убеди, "че няма от какво да се срамуват и че той е добър представител на Чехия в цял свят"