Четирима души са загинали при експлозията на битов газ в сграда в Париж, съобщи министърът на вътрешните работи. Заради вторичен взрив броят на ранените расте. Според телевизионния канал Franctvinfo ранение са 36 души, 12 са в критично състояние, включително трима пожарникари, а един се смята за изчезнал.

По разказите на местните медии първо е избухнал пожар в затворената в съботния ден пекарна. При пристигането на пожарникарите, които се опитали да овладеят стихията, е имало втори взрив. Улица „Тревизо“ е затворена , а на мястото на инцидента са изпратени повече от 200 пожарникари и 100 полицаи.

Очевидци разказват, че има множество с рани по главата, на които се оказва помощ на място. Според първоначалната информация именно изтичане на газ, е причинило взрива. По-рано се съобщаваше за пожар, предшествал експлозията.

Трагедията, разиграла се на улица "Тревизо", недалеч от прочутия магазин Галерия Лафайет.
На околните сгради са нанесени големи материални щети, счупени са прозорци, избити са рамки на прозорци. По улиците има изплашени хора. Някои туристи от съседните хотели напускат с багажа си, а други са излезли на улицата боси и по халати.

Извършва се спешна евакуация на съседните сгради. Обособен е периметър за сигурност. Над района прелита и хеликоптер на Бърза помощ.


ВНИМАНИЕ видеото съдържа необработени кадри!

 

Има опасност от нови експлозии. В социалните мрежи са се появили снимки, показващи нанесени сериозни щети на няколко сгради.

БТА